Alan Rickman’ın Anısına TV’de Gösterilen Melez Prens’e Komik Sansür!

severus snape hagrid kulübe

Hepinizin bildiği gibi dün Alan Rickman‘ın aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümüydü. Yerli kanallarımızdan birisi de, belli ki bir jest için Harry Potter ve Melez Prens‘i ekranlara taşıdı. Hem nostaljik hem de hüzünlü bir akşama hazırlanırken karşılaştığımız durumsa son derecede komikti!

Yayıncı kanal büyü dünyasında geçen, içinde çok sayıda büyücü ve onlardan kaynaklı olarak da doğal olarak büyü barındıran bir filmde bazı kelimeleri sansürlemeye kalkmıştı. Evet, sonunda bu da oldu ve gözlerimiz bir Harry Potter filminde “büyü”, “büyücü” ve hatta “kaymak birası” gibi kelimelerin sansürlendiğine şahit oldu.

Hayalle gerçeği ayırt edemeyen, ancak Dolares Umbridge‘in sahip olabileceği korkunç bir düşünce yapısının, elimizdeki sayılı güzel şeylerden birini daha kısıtlamaya çalıştığını gördük dün.

Harry Potter ile büyümüş bir nesilden büyük bir korkuyla kısıtlamaya çalıştığınız o filmleri, kitapları, o büyülü dünyayı kolay kolay alamayacağınızı biliyoruz. Ancak sonraki nesiller için de endişemiz yok değil.

Yayıncı kuruluş yaptığı komik sansürleme için özür diler mi, bilinmez. Fakat üstümüzdeki kara bulutların elbet bir gün dağılacağı umudunu korumaya devam edeceğiz. Biz J.K. Rowling‘den böyle öğrendik.

Size de öneririz.

15 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir