Alan Rickman’ın Ölümüne Harry Potter Ailesinden Tepkiler

alan-rickman harry potter

Alan Rickman’ın ölümü biz hayranları için ne kadar üzücüyse, yıllar boyunca onunla birlikte çalışan, bir ailenin parçası olan Harry Potter oyuncuları ve elbette ki yazarı J.K. Rowling için çok daha üzücüydü. Ölümünden sonra Harry Potter ailesinden bir sürü kişi sosyal medyada oyuncuyu andı.

J.K. Rowling

“Alan’ın ölümüne ne kadar mahvolmuş ve üzülmüş olduğumu kelimelerle anlatmam imkansız. Muhteşem bir aktör ve bir o kadar da muhteşem bir insandı. Rima (Rickman’ın eşi) ve ailesinin başı sağ olsun. Hepimiz çok önemli bir yeteneği kaybettik, onlar kalplerinden bir parçayı kaybettiler.”

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

“Alan kuşkusuz ki birlikte çalışma onuruna erişebileceğim en iyi aktörlerden biriydi. Bunun yanı sıra tanıdığım en sadık ve en destekleyici insanlardan biriydi. Hem Harry Potter sırasında hem de sonrasında bana hep destek verdi. Yıllar boyunca hem Londra’da, hem New York’taki bütün oyunlarıma geldi ve bunu yapmak zorunda bile değildi. Onunla benden uzun süredir tanışan insanlar “Eğer Alan’ı ararsan, ne kadar meşgul olduğunu veya nerede olduğunu umursamadan yanına gelir,” derlerdi. Bazıları, aktörleri oynadıkları rollerle bağdaştırıyorlar. O yüzden oynadığı o kadar kötü adam rollerinin aksine, Alan aşırı kibar, paylaşımcı ve komik bir insandı. Bir aktör olarak, herkesten önce Alan bana bir çocuktan çok bir rol arkadaşıymış gibi davrandı. O kadar küçük yaşta onunla çalışmak benim için çok önemliydi ve bana öğrettiklerini ömrümün sonuna kadar hatırlayacağım. Film setleri ve tiyatro sahneleri Alan gibi muhteşem bir aktör ve insanın kaybıyla çok daha hüzünlü.”

Emma Watson (Hermione Granger)

“Alan’ın öldüğüne inanamıyorum, o kadar üzücü ki. Senin gibi özel bir insan ve aktörle çalıştığım için çok mutluyum, seni çok özleyeceğim Alan, seni çok seviyoruz.”

Rupert Grint (Ron Weasley)

“Alan Rickman’ın öldüğünü duymak beni mahvetti. Onunla birlikte çalışabildiğim için kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum. Şu an aramızda olmasa bile, hep onun sesini duyacağım. Ailesi ve arkadaşlarının başı sağ olsun. Huzurlar içinde uyu Alan, seni çok seviyoruz.”

Emma Thompson (Sybill Trelawney)

“Alan en iyi arkadaşlarımdan biriydi ve bunu yazmak çok zor çünkü daha az önce onu son kez gördüm. Bu acılı anımda onu en çok ne kadar komik, zeki ve kibar bir insan olduğuyla hatırlıyorum. Tek bir kelimesiyle kendinizi daha iyi hissettirme yeteneği vardı. Keskin zekası, başkasının göremediği şeyleri fark edebilmesi onu olduğu muhteşem artist yaptı. Ondan çok şey öğrendim. O tanıdığım en iyi aktörlerden ve yönetmenlerden biriydi. Yapacağı şeyleri görmek için sabırsızlanırdım. Onunla defalarca çalıştığım için gurur duyuyorum. O benim muhteşem dostumdu; sanatta, politikada, her şeyde ona güvenim tamdı. Alan, her şey bir yana, eşi benzeri olmayan biriydi ve onun gibi biri dünyaya asla gelmeyecek.”

Bonnie Wright (Ginny Weasley)

“Genç bir aktris olarak Alan’la çalışabilmek bir ayrıcalıktı. Ondan çok şey öğrendim. Sete adımını attığı an bütün enerjiyi değiştirebilme gücü vardı. Onun o derin ve hipnotize edici sesini hiç unutmayacağım. Bütün Harry Potter ailesi olarak onu çok özleyeceğiz.”

Matthew Lewis (Neville Longbottom)

“Bügun haberi aldığımda Leavesden Stüdyoları’ndan (Harry Potter’ın çekildiği stüdyolar) ayrılıyordum. Kantine yürürken aklıma Alan’ın bizimle öğle yemeyi sırasına girişi aklıma geldi. Onun eski odasının yanından geçerken bana oyunculukla ilgili o odada verdiği tüm tavsiyeler aklıma geldi. O koridorlarda tekrar yürüyor olmak bütün hatıraları geri getirdi. O hatıraların değerini hiçbir zaman unutmayacağım. Alan kariyerime kimsenin yapmadığı kadar ilham verdi, onu çok özleyeceğim.

James Phelps (Fred Weasley)

“Alan Rickman’ın ölümünü duymak hem çok şok edici hem de üzücü. Kendisi tanıdığım en nazik aktörlerden biriydi. Bütün dualarım ailesiyle birlikte.”

Oliver Phelps (George Weasley)

“Alan Rickman’ın ölüm haberi hepimizi yıktı. Harry Potter’da benim gibi utangaç bir aktörü rahatlatmak için elinden geleni yapan, çok komik bir insandı.”

Chris Rankin (Percy Weasley)

“Alan Rickamn’ın öldüğü haberini yeni aldım. Gerçekten inanılmaz şekilde üzücü bir haber. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.”

Devon Murray (Seamus Finnigan)

“Bugün çok iyi bir arkadaşımızı, rol modelini ve muhteşem bir insanı kaybettik. Kendisiyle çok iyi hatıralarımız var. ‘Her zaman’ huzur içinde uyu Alan Rickman.”

Warwick Davis (Filius Flitwick / Griphook)

“Alan Rickman’ın ölümünü duyduğuma çok üzüldüm. Onunla aynı perdeyi paylaşmanın onurunu yaşıyorum. Hepimiz Alan’ı çok özleyeceğiz.”

Jason Isaacs (Lucius Malfoy)

“Sevgili Alan’la ilgili bu haberi almak çok üzücü. Hiç kimse onun kadar komik, trajik, korkutucu ve dürüst olamazdı.”

Jamie Campbell Bower (Gellert Grindelwald)

“Alan Rickman’ın ölümüne çok üzüldüm. İlk filmimde kendisiyle çalışma onuruna sahip olmuştum. Gerçek bir beyefendi ve efsaneydi.”

3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir