Canlı Harry Potter Soru-Cevap Etkinliği Fantastik Canavarlar Hayranlarını Hayal Kırıklığına Uğrattı

fantastik canavarlar film ust

O neydi öyle? Fazla abartılmış canlı film tartışması bir sonraki Harry Potter filmi hakkında hiçbir şey açıklamadı!

Binlerce Harry Potter hayranı Harry Potter’ın sosyal medya hesaplarını takip etti ve canlı yapılan online soru-cevap etkinliğini heyecanla bekledi.

Ne yazık ki sonuç sadece sıkıcı bir hayalet olan Profesör Binns’in öğretmenliğini yaptığı Sihir Tarihi dersi kadar heyecan vericiydi.

Birçok Harry Potter hesabı Twitter’dan heyecanlı bir şekilde şöyle yazdı:

“Özel bir gece için dünyanın her tarafından en sevdiğiniz yaratıcılara katılın! #FantastikCanavarlar için olan heyecanınızı paylaşın ve sorularınızı şimdi sorun!”

Facebook ve Youtube’dan yayınlanan bu 40 dakikalık videoda, kasımda çıkacak yeni Harry Potter filmi “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” hakkında hiçbir yeni bilgi verilmedi.

Bahsettikleri “yaratıcılar” var ya? Hiçbiri film ile ilişkili değildi. Bunun yerine panelde Tyler Oakley ve Ingrid Nilsen gibi popüler YouTuber’lar vardı. Hepsi filmin setine davet edilmişti ama görünüşe göre kimsenin zaten fragmanda verilmeyen hiçbir bilgiyi yayınlamalarına izin verilmemişti.

YouTuber’lar önceden gönderilmiş soruları cevapladılar ancak daha önceden yayınlanmamış fotoğrafları paylaşmalarına veya “filmde hangi sihirli yaratıklar var” gibi merak edilen soruları cevaplamalarına izin verilmemişti. (İspanyol YouTuber Holly Molly bu soruya “Biz de bilmiyoruz ama hepinizle beraber öğrenmek için sabırsızlanıyoruz,” diyerek cevap verdi.) Sorular çoğunlukla bu YouTuber’ların kişisel görüşlerine odaklanmıştı ve en sık sorulan soru da şuydu:

J.K. Rowling’in Büyücü Dünyası’nın en sevdiğiniz yanı hangisi?

Potterhead’lerin öfkesi hem YouTube hem de Facebook’ta yaptıkları yorumlardan açık bir şekilde anlaşılıyordu. Yapılan yorumlardan bazıları şunlardı:

Filmin yaratıcılarını göreceğiz zannediyordum, rastgele seçilmiş önemsiz YouTuber’ları değil.

Bunun biraz sıkıcı olduğunu düşünen bir tek ben miyim?

Kim bu insanlar? Harry Potter’la ne alakaları var?

Bu yorumların hepsinin özetini YouTube’da yapılan bir yorumda görebiliyoruz: “Bu insanların ne düşündüğü umrumda değil. Film hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorum!

Bu video en az Ron Weasley’nin asa konusundaki yetenekleri kadar hayal kırıklığı yaratmış olsa da Harry Potter hayranları diğer alanlarda sızan hazine değerindeki bilgilerden gayet memnun. Londra’da “Harry Potter ve Lanetli Çocuk” oyununu görmeye giden hayranların yazdığı incelemeler inanılmaz coşkuluydu ve oyunun senaryosu da hem Harry’nin hem de Rowling’in doğum günü olan 31 Temmuz’da yayınlanacak.

fantastic beats cover

Yapılan soru-cevap etkinliği aynı isimdeki bir Hogwarts ders kitabından esinlenerek yapılmış bir Potter serisi devam niteliği taşıyan “Fantastik Canavarlar” hakkında hiçbir bilgi vermemiş olsa da Nisan’da yayınlanan fragman büyüleyiciydi. Eddie Redmayne bu filmde o zamanlarda bir öğretmen olan Albus Dumbledore’un tüm çabalarına rağmen Hogwarts’tan atılan bir karakter olan Newt Scamander’i oynuyor. Scamander dünyayı dolaşarak sihirli yaratıkları inceliyor ve görünüşe göre bu yaratıkları özel bir bavulda taşıyor. Ancak 1920’lerin New York’una geldiğinde yanında taşıdığı bu yaratıklardan bazıları New York’ta serbest kalıyor.

Bu yazıda gördükleriniz, canlı bir şekilde yapılan soru-cevap etkinliğinden çok daha fazla bilgi içeriyor!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir