Collin Farrell’in Fantastik Canavarlar Filmindeki Karakteri “Nihai Büyücü”

Pottermore, Fantastik Canavarlar filmi setinden, bu sefer de Colin Ferrel’in karakteri Percival Graves ile ilgili bilgileri okurlarına aktardı.

Chicago, Bir Geyşanın Anıları ve Alice Harikalar Diyarında filmleriyle üç kez Oscar ödülü kazanan başarılı kostüm tasarımcısı Collen Atwood bu karakterin kostüm tasarımından ve fragmandaki görüntüsünden de sorumluydu ve Eddie Redmayne’in şimdiden kıskançlıklara yol açmış ( merhaba Daniel Radcliffe)  ceketinden sonra Graves’in bu çarpıcı görüntüsü belki de bir “ceket savaşları” başlatabilir. Neyse ki Pottermore akla yatkın bir çözüm önerisi sundu: “Newt’in ceketi hafta içi giyimi için uygun, Grave’inki ise tehlike modunda olduğunuzda.”

Geçtiğimiz ekim ayında, Ferrel’ın bile büyücü dünyasındaki rolünün ne olacağından henüz haberi yoktu. Neyse ki film ortaya çıktıkça bu karakter hakkında daha fazla bilgiye ulaşma fırsatımız oldu. Graves, Newt’in ve fantastik canavarlarının peşine düşmek için görevlendirilen oldukça güçlü bir seherbaz ve aynı zamanda da Sihir Bakanlığı’nın Amerika’daki karşılığı olan Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kurultayı’nın başkanının da sağ kolu.

Collen Atwood, Pottermore’a verdiği röportajda,  Graves’in kostümünü yaparken ilham aldığı noktaları, bu karakter hakkindeki düşüncelerini ve onun “Nihai büyücü (the ultimate wizard)” özelliğini dile getirerek bu karakteri bizler için biraz daha aydınlattı.

Bu rolde Colin’in olacağını duyduğumda heyecanlandım çünkü ne giyse yakışıyor.

(…)

Graves nihai büyücü olduğundan onu, ufak bir cazibe ve fantezi dokunuşuyla 20’lerin şıklığına taşımak istedim. Böylece bir ceket alıp boyunu uzattım ve omuzlarını abartıp büyüterek biraz daha şekillendirdim. Sonra da kendiliğinden ışıldayan olağanüstü bir kaşmir parçası ekledim.

(…)

İçinde bir parça lurex* de var, bu şekilde gece de ışığı yakalıyor ve diğer şeylerin arasında öne çıkmasını sağlayarak neredeyse ıslakmış gibi görünüyor. İşte bu karakterle birlikte geldiğim nokta bu. Üzerindekileri belirginleştirerek ona çarpıcı, siyah-beyaz bir görünüm verdim, bir şekilde bu onu özel kıldı.

Lurex’in ne olduğunu merak etmeniz ihtimaline karşı Pottermore ufak bir dipnot eklemeyi de unutmamış.

Lurex ona yanardöner bir etki kazandıran parlak metalik ipliklerden örülmüş bir malzeme. Bence, tıpkı haşmetli ve ıslak bir fokun kürkü gibi… Ama süslü ve büyülü bir şekilde. Parıltılı ve cazibeli olduğundan tam Graves’lik.

 

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir