Dan Fogler, Fantastik Canavarlar’daki Rol Arkadaşı Alison Sudol İle Tanışma Hikayesini Anlattı!

Queenie_and_Jacob

Fantastik Canavarlar oyuncuları arasındaki ‘ilk görüşte saygı’ hikayesine hepimiz bayıldık!

Dan, No-Maj (Muggle’lar için kullanılan Amerikan bir kelime) bir karakter olan ve  Newt’i takip eden büyülü kaosa kapılan Jacob’ı oynuyor. Filmin ana karakterlerinden ikisini oynayan Dan ve Alison Sudol’un (Queenie) arasındaki kimya film boyunca önemli olacaktı.

Dan Fogler’ın kuvvetli bir Brooklyn aksanı var. Her söylediği şeyi direkt bir şekilde alaycı veya sert çıkmasını sağlayan bir tür aksan. Duygusal olduğu anların anlaşılması için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Fantastik Canavarlar filmindeki oyuncu arkadaşları hakkında konuşurken sesi birazcık, ancak sevgisini belli edecek kadar, sesi titriyor.

Dan üzerinde durarak ‘Alison bir melek. Tam bir melek.’ dedi.

‘Onu gördüğüm an enerjisinin tam anlamıyla mükemmel olduğunu anladım. Makyajı yapıldığında, Queenie karakterine girdiğinde ve tüm ışıklar onun üzerinde olduğunda, cildi parlıyor, anlıyor musunuz? Onu ilk gördüğümde, kutsal bir şey gibiydi… Alison Monroe gibiydi – Marilyn’in kuzeni gibi.’

Dan söyleyince birden çok bariz göründü, değil mi? Queenie’nin görünüşünde Marilyn’in küstah ve samimi cazibesi gibi bir şey var. Bukleleri, gülüşü, yürüyüşü, aşırı kadınsı hareketleri – hepsi çok fazla Marilyn’i anımsatıyor. Ancak Dan Alison’ı sadece bir tane klasik Hollywood ikonuyla kıyaslamakla yetinmiyor. Anlayabileceğiniz gibi Dan, dünyayı pop kültürüne yapılan imalarla dolu görüyor. Kendisini durduramıyor, tam bir film fanatiği.

‘Alison’ın kadınsı, narin bir mizacı var ve onda kendisini Audrey Hepburn tarzı bir şekilde gösteriyor.’

‘Biz birlikteyken biraz Adelaide ve Nathan Detroit’e (Guys and Dolls müzikalinden karakterler)  benziyoruz. Sürekli bir şeylere atıfta bulunuyorum, ama böyle bir yerden geliyorum. İşimde çok fazla saygı gösteriyorum bu nedenle de sürekli bir şeylere atıfta bulunuyorum. İkimiz hakkında da böyle hissediyorum.’

Bu müzikal tiyatro benzetmesi tabii ki Dan ve Alison’a mükemmel bir şekilde uyuyor. İkisi de bir yönden müzisyen. Dan, 2nd Rate isimli bir komedi-rock grubunda yer alıyor ve Alison da A Fine Frenzy isimli bir grubun solisti. Dan, ‘O gerçek bir profesyonel. O bir rock yıldızı.’ diyor.

Queenie_and_Jacob_full

Ve Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? fragmanına bir kez daha göz atmadan geçmeyelim!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir