Daniel Radcliffe 4 Yıl Aradan Sonra Sahnelere Geri Dönüyor

cripple-of-inishmaan-radcliffe

Daniel Radcliffe gelecek yıl yeni bir yapım olan Tom Stoppard’ın Rosencrantz ve Guildenstern Öldüler adlı oyunuyla Birleşik Krallık sahnelerine dönüş yapıyor!

Bu Radcliffe’in, bir West End yapımı olan ve Martin McDonagh’ın yazdığı Inishmaan’ın Sakatı adlı oyunda engelli biri olan Billy’i oynadığı 2013 yılından beri ilk sahnesi olacak.

Yapımı The Old Vic duyurdu. Radcliffe Rosencrantz’ı oynarken karşısında ise Guildenstern’i oynayacak olan Joshua McGuire var. Oyun 7 Mart 2017’de sahnelenmeye başlanacak.

Harry Potter yıldızımız, Shakespeare’in Hamlet oyunundaki iki küçük karakterden esinlenilerek yazılan Stoppard’ın bu absürt çalışmasında yer almak istediğini daha önce de ifade etmişti.

2014’te The New York Times’la yaptığı bir söyleşide şöyle demişti:

“Tom Stoppard’ı seviyorum, o nedenle her zaman şöyle bir şeyim olmuştu – Rosencrantz ve Guildenstern Öldüler’i  yapacak doğru kişiyi bulsaydık, oynamayı çok isterdim. Ama her aktör isterdi bunu, o yüzden Dan, kapa çeneni.”

Radcliffe tiyatro kariyerine 2007 yılında Equus ile, Harry Potter filmleri hala yapılmaktayken başlamıştı.

Rosencrantz ve Guildenstern Öldüler, beş kez Tony Ödülü’nü kazanmış ve Stoppard’ın Gerçek Şey adlı oyununa 1999’da yeniden hayat verdiği için Olivier Ödülü’ne aday gösterilen David Leveaux tarafından yönetilecek.

Ayrıca The Old Vic’in programında Georg Büchner’in Woyzek adlı oyunu, Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un yapımcılarından Jack Thorne tarafından yazılan yeni versiyonu da yer alıyor. Filmde Star Wars: Güç Uyanıyor’dan tanıdığımız John Boyega baş rolde olacak.

danielradcliffesarahgreenecrippleinishmaan

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir