Eddie Redmayne Kimdir?

eddie-redmayne

Eddie Redmayne önümüzdeki kasım ayında vizyona girecek olan “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” başrol oyuncusu olarak Harry Potter dünyasında izini bırakmaya hazırlanıyor. Oyuncunun söylediğine göre filmlerde daha erken yer alma şansı olsaydı, çok daha küçük bir rolü mutlulukla tercih edebilirmiş. Redmayne kendini İngiltere’de filmlerde yer almak için çağırılmayan tek aktörmüş gibi hissetmiş. Kendisinin (veya saç renginin) filmlere çok uyduğuna inanıyor.

Oyuncu orijinal Harry Potter filmlerinde Weasley ailesinin bir parçası olmayı çok istemiş. O kadar kızıl saçlı karakterlerin olduğu bir oyuncu kadrosuna kendi kızıl saçlarıyla çok uygun olabileceğini düşünüyor.

“Yıllar boyunca filmlerde kızıl saçlı bir aile varken hiç seçmelere çağırılmayışımı düşündüm. Hep, hadi ama bu imkansız!, diye düşünüyordum. İngiltere’deki her oyuncu Harry Potter’daydı ama ben seçmelere bile çağırılmadım.”

Redmayne’nin hayal kırıklığı oldukça anlaşılabilir bir durum. İngiltere’deki her oyuncunun filmlerde oynadığı söylerken çok da yanılmıyor. Yedi kitaptan uyarlanan sekiz film vardı ve Harry Potter kadrosu, bazıları oldukça geniş rolleri olan karakterlerle doluydu. Geri bakıp filmleri tekrar izlesek, Redmayne’nin kendisi bile ilk filmde bir yerlerde gözükmüş olabilir. Eddie Redmayne, Weasley ailesinin en önemli karakteri olan Ron’u oynayan Rupert Grint’ten beş yaş büyük, bu sebeple o role pek uymazdı. İkizi de olmadığından Fred ve George’u da listeden çıkartabiliriz ama muhteşem bir Bill veya Percy olabilirdi.

Weasleys

Neyse ki şimdi yarışma oyununda bir soru olmak yerine (Hangi Akademi ödüllü aktör Weasley kardeşlerinden biriydi?), Eddie Redmayne 2016’nın sonunda vizyona girecek olan serinin devam filminde Newt Scamander’ı canlandıracak. Film 1920’lerin Amerika’sında geçiyor ve Redmayne’nin karakterinin bir yandan sihirli yaratıkları yakalayıp, diğer yandan da onların varlıklarını Mugglelardan saklamaya çalışmasını anlatıyor.

Sizce Harry Potter serisinin yapımcıları, Eddie Redmayne’i seçmelere çağırmayarak hata mı yaptılar yoksa Newt Scamander rolü oyuncu için daha iyi bir seçim mi oldu, ne dersiniz?

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir