Fantastik Canavarlar 2’nin Kısa Özeti Yayınlandı!

Görünüşe göre son zamanlarda bir şeyleri başıboş bırakan bir tek Newt Scamander değilmiş! IMDB’den gelen bir hata sayesinde (bu zamansız hatayı artık düzelttiler), Pottherhead’lere sonunda büyücü dünyasının devam filmiyle ilgili kısa bir özet sunuldu.

Filmin web sitesine göre iki yılını Britanya’da evinde geçiren ve sonunda hayalini kurduğu kitabı yayımlanmış bir yazar olan Newt Scamander, Leta Lestrange’a olan duygularını kesin olarak bitirmeye çalışır. Ancak bu kahramanımız için zor olacaktır çünkü söz konusu kadın hiç beklemediği zamanlarda onunla konuşmaya ihtiyacı olduğu için ortaya çıkmaya devam eder. Ondan daha fazla kaçamayan Newt bu isteğe en sonunda boyun eğer ve söyleyeceklerini dinler. Fakat duyduğu şey Leta’nın kendisini geri kazanma çabaları değil de Gellert Grindelwald’ı tamamıyla alt etmede Newt’in yardımına ihtiyacı olan Albus Dumbledore’un onu gönderdiğine dair bir açıklamadır…

Kısa özet:

“Newt yoluna devam etmeye çalışır ancak Leta onun hiç beklemediği anlarda karşısına çıkmaya devam eder. Bir süre sonra Newt, onun bunu sadece Grindelwald’ı alt etmesi gereken Dumbledore’dan bahsetmek için yaptığını anlar.”

Bu noktada Dumbledore’un neden Newt’e başvurduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Evet, büyüzoolog Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar’ın sonunda Grindelwald’ı yakalamayı başarmış olabilir, ancak bu tek başına, usta büyücülüğü Bay Scamander’ınkini fazlaca aşmış orta yaşlı bir büyücünün işine yaramazdı. Hayır, eğer Dumbledore Grindelwald’ın izini takip edip onu yakalamak isteseydi bunu kendi de gayet yapabilirdi. Harry Potter ve Ölüm Yadigârları’ndan bildiğimiz üzere eski dostuyla yüzleşmekten başka seçeneği kalmayana kadar bunu mümkün olduğunca ertelemişti.

Newt’i de bu işe katmaktaki en olası açıklama (tabii ki o olmasaydı Fantastik Canavarlar, Fantastik Canavarlar olmazdı gerçeği dışında) müstakbel okul müdürümüzün daha çok kara büyücünün Obscurial’lara olan düşkünlüğünü öğrenmek istemesidir. Newt’in bu konuda vasıflı olduğunu söylemek yanlış olmaz, hatta Dumbledore’dan bile vasıflıdır çünkü o saf bir Obscurus’u çıkartıp bedeni olmadan onun yaşamını sürdüren kayıtlardaki tek büyücüdür. Yani Dumbledore bu iş için daha iyi birini seçemezdi. Sonuçta düşmanını yenmek için düşmanının zihnine girmek gerekir.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar’dan çıkan büyük bir teori de tabii ki, 14 yaşındaki trajik ölümüne kadar bizzat Ariana Dumbledore’un Obscurial bir çocuk olma ihtimaliydi. Fantastik Canavarlar’daki olaylar meydana gelmeden önce Dumbledore kardeşler ve Grindelwald arasındaki düello gerçekleşmiştir, bu da Ariana çoktan öldü demek. Ancak hepimizin gayet farkında olduğu gibi (Aberforh’un düşüncelerine rağmen) Albus kız kardeşini çok seviyordu, bu yüzden onun Grindelwald’ın bir başka Obscurial çocuğa daha Ariana’ya davranıldığı gibi davranmasına müsaade etmeyeceğine yürekten inanabiliriz, hele de onun “Çoğunluğun İyiliği” düşüncesiyle.

Fantastik Canavarlar devam filmiyle ilgili bize verilen bilgiye gelirsek, filmin başlığının orijinal Harry Potter filmlerine benzer şekilde ‘Fantastik Canavarlar ve…’ düzeniyle gideceğini biliyoruz. Ayrıca David Yates ve David Heyman’ın doğruladığı üzere bu film 1928 yılında Paris ve Birleşik Krallık’ta gerçekleşecek ve Credence Barebone’un filmde daha önemli bir rolü olacak. Son olarak da Çinli bir canavarın filmde olacağını biliyoruz, söylentiler ise onun Dumbledore’un ölümsüz yoldaşı anka kuşu Fawkes’dan başkası olamayacağı yönünde.

Siz çıkmasına 2 yıl kadar bir süre olan bu film hakkında şimdiden öğrendiğimiz şeyler hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Kaynak: The Leaky Cauldron

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir