Fantastik Canavarlar Gösterime Girdiği İlk Hafta Sonunda 218 Milyon Dolarlık Hasılat Yaptı!

Gösterime girdiği 18 Kasım 2016 tarihi ve takip eden hafta sonunda, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar filmi, sektörde rakipsiz ve sürpriz olmayan bir şekilde, oynadığı ülkelerde ve uluslararası gösterimde ilk sırayı aldı.

Fantastik Canavarlar, Amerika ve Kanada’da 4,000’in üzerinde salonda oynayıp 75 Milyon Dolar gelir elde ederek, 2017 Temmuz’da yapımına başlanacak ve David Yates’in yönetmen koltuğunda olacağı serinin diğer filmleri için yeşil ışık yaktı.

İngiltere, Avrupa Ülkeleri, Avustralya, Brezilya, Meksika ve 63 diğer ülkenin de dahil olduğu 24,000 salonda kendine yer bulan Fantastik Canavarlar müthiş bir başarı ile 143.3 Milyon Dolar hasılata ulaştı.

Uluslararası bilet satışlarında, İngiltere 18.3 Milyon Dolar, Güney Kore 14.1 Milyon Dolar, Almanya 9.9 Milyon Dolar, Rusya 9.8 Milyon Dolar ve Fransa 9.7 Milyon Dolara ulaştı. Uluslararası bilet satışlarından IMAX’e düşen pay ise 15 Milyon Dolar oldu.

Bu hafta içerisinde Japonya’da (23 Kasım) ve Çin’de (25 Kasım) gösterime girecek olan filmin gişe sonuçları merakla bekleniyor.

Geçen hafta çarşamba gününden itibaren, Fantastik Canavarlar, 180 Milyon Dolar olan maliyetini, sadece gösterime girdiği ilk hafta sonunda 218.3 Milyon Dolar gişe rakamı ile çoktan karşılamış oldu.

Türkiye‘de ise ilk üç günde 2.167.057,00 TL‘lik bir hasılatla listelere üst sıralardan giriş yapmayı başarmış oldu.

Görünen o ki Potter’ın dünyasına dair göreceğimiz birçok filmin kapıları şimdiden ardına dek aralanmış gibi!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir