Fantastik Canavarlar Oscar Ödülleri’nde Aday Adayı Oldu!

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar filmi, En İyi Görsel Efekt Dalında 2017 Oscar Ödülleri için Aday Adayları arasına seçildi!

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar ile uzun süren bir bekleyişten sonra beyaz perdede büyülü evrene geri dönmüştük. Sadece gösterime girdiği ilk haftada, birçok kıtada ve ülkede rekorlar kıran film, başarısını Oscar ödülü tescillemeye çok yakın.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar filmi, yaklaşmakta olan Oscar ödülleri için, En İyi Görsel Efekt dalında aday adayı olan 10 film arasında kendine yer buldu. En iyi beş filmin, ödül için yarışacağı dalda, nihai adaylar 24 Ocak 2017, Salı günü açıklanacak.

Sinema Filmleri Görsel Sanatlar akademisi 89. Oscar ödüllerinde, En İyi Görsel Efekt Dalı için aday adayı olarak belirlenen 10 filmi açıkladı.

Alfabetik sıra ile açıklanan listede ise şu filmler var;

• “Arrival”  ( Geliş )
• “The BFG”
• “Captain America: Civil War” ( Kaptan Amerika : Kahramanların Savaşı )
• “Deepwater Horizon” ( Büyük Felaket )
• “Doctor Strange” ( Doktor Strange )
• “Fantastic Beasts and Where to Find Them” (Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar)
• “The Jungle Book” ( Ormanın Kitabı )
• “Kubo and the Two Strings” ( Kubo ve Sihirli Telleri )
• “Passengers” ( Yolcular )
• “Rogue One: A Star Wars Story” ( Bir Star Wars Hikayesi : Rogue One )

Aday adayı filmler, Akademi’nin Görsel Efektler Şubesi Yönetim Kurulu tarafından belirlendi. Görsel Efektler Şubesinin tüm üyeleri 7 Ocak 2017 Cumartesi günü, tüm aday adayı filmlerden on dakikalık bölümleri izleyecek. Bölümlerin izlenmesinden sonra, tüm üyelerin kullanacağı oyların sonucuna göre, Oscar için yarışacak beş aday film belirlenecek.

24 Ocak 2017 Salı günü, 89. Oscar ödüllerinde En İyi Görsel Efekt dalında yarışacak beş aday film açıklanacak.

89. Oscar ödül töreni 26 Şubat 2017 Pazar günü, Hollywood Highland Center’da ki Dolby Theatre’da gerçekleşecek. Ödül töreni 225’den fazla ülkede naklen yayınlanacak.

Yarıştığı dalda son derece ciddi rakipleri olsa da, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar filmi gişede yakaladığı başarıyı, Akademi’nin de takdirini alarak adını altın harfler ile Hollywood’a kazımaya çok yakın. Siz ne dersiniz? Sihrin 1920’lerine döndüğümüz ve bizi diğer filmler için heyecanlandıran Fantastik Canavarlar, rakiplerin arasından sıyrılabilir mi? Görsel efekt dairesinin bir üyesi olsanız, sizin oyunuz kime olurdu? Bizlerle paylaşın!

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir