Fantastik Canavarlar “Sanal Gerçeklik”le Buluştu!

fantastic_beasts_google_daydream_vr_1

Yeni ve inanılmaz VR (Sanal Gerçeklik) teknolojisi sağ olsun,  Pottermore Google Daydream’in yeni Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ın VR deneyimiyle Newt Scamender’ın kulübesinin içine girebildi. Bakalım bu sanal gerçeklik bizlere neler vaat ediyormuş.

Her zaman için büyücülük dünyasının içinde olmak istemişizdir ve şimdi, Google’ın yeni ve oldukça yoğun olan sanal gerçeklik platformu Daydream sayesinde bunu yapabiliyoruz.

Bu yeni çığır açan teknoloji Ekim’de gerçekleştirilen Made by Google etkinliğinde duyuruldu ve kullanıcılarının, kendilerini 360 derece görüş açısına sahip sanal bir dünyanın içine dalmalarını sağlayan Fantastik Canavarlar’ın VR tanıtımı Londra’daki Comic Con’da ilk kez görücüye çıktı. Hayranlar, 18 Kasım’da gösterime girmeden önce Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’dan bir parça koparıp fantastik şekilde gerçekçi olan Newt Scamender’ın kulübesini ziyaret edebildi. Bakın bu deneyimlerden biri Pottermore’da nasıl dile getirildi?

fantastic_beasts_vr_2_

* * *

Farkında mısınız bilmiyoruz ama yeni filmi dört gözle bekliyoruz, yani şu yeni VR’ı kendimiz için test etme fırsatını kaçıramazdık. Sonuç ne mi? Şöyle diyelim, bize sihrin gerçek olabileceğini hissettirdi.

Süreç, Google Daydream View VR kulaklıklı-mikrofonunu Google’ın Pixel telefonuna takmanızla işliyor. Etrafınızı asa olarak ortaya çıkan küçük bir aletle kontrol ediyorsunuz. EVVET, gerçek bir asa kullanıyor olacaksınız! Sakin olun.

Bir çift kulaklığı taktıktan sonra Eddie Redmayne’in sesi Newt Scamander olarak sizinle konuşacak ve filmdekine ortam ve tasarım olarak mükemmel bir şekilde benzetilmiş olan dağınık kulübesinin sanal gerçekliğinde size rehberlik edecek.

Etrafa biz göz attığınızda, Newt’un kulübesinin vakit geçirmenizi sağlayacak envai çeşit incik boncuk ve sihirli alet edevatla dolu olduğunu göreceksiniz. 360 derecelik görüş sayesinde kendinizi hakikaten de onun dünyasının içinde hissediyorsunuz ve asanızı şöyle bir sallayarak eşyalarla sihirli bir şekilde etkileşim halinde olabiliyorsunuz. İyi bildiniz, gerçek bir büyücü gibi.

fantastic_beasts_vr_

Burada Newt , sizi birkaç (sanal) etten kemikten Fantastik Canavar’la tanıştırmaya götürmeden önce size bir takım kullanışlı büyü öğretecek. Bir yerde kendimizi kocaman bir Sap Boynuz’u beslerken bulmuştuk ve şunu söylemeliyiz ki bu sizin eski Sanal Bebek’inizi beslemenizden çok daha muhteşemdi.

Bu deneyim sanal gerçeklik teknolojisinin  nereye kadar geldiğinin büyük bir örneği. Sizi gerçekten de ışıltılı bir an için büyücülük dünyasının içindeki küçük bir köşeye oturmuş ve üstelik onunla etkileşim halindeymişsiniz gibi hissettiriyor.

Fantastik Canavarlar’ın gösterime girmesine çok az bir süre kala, bu VR deneyimi bizi Newt’un hikayesini görmek için daha da sabırsız bir hale getirdi.

* * *

Wow, bu G-E-R-Ç-E-K-T-E-N olağanüstü. Yani bir düşünsenize, yıllardır hayalini kurduğumuz, orada olmak için can attığımız bir dünyanın içine giriyoruz ve bu bir film seti falan değil, baya bildiğiniz kitapları okurken girdiğimiz dünyanın içinde somut olarak var oluyoruz! Eğer bu sihirli dünya gerçekte yoksa (olabilir, bilemeyiz, ben hala mektubumu bekliyorum), o zaman elimizde olan ona en yakın şey  -şimdilik- bu gibi duruyor.

Fantastik Canavarlar’ın daha muhteşem, genişletilmiş güncellemeleri için Google Daydream’i ziyaret edebilirsiniz. Daydream View 10 Kasım’da satışa çıkacak. Deneyimleyen olursa yorumları kesinlikle bekliyoruz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir