Fantastik Canavarlar, “Yakında Karşınız Çıkacak En Havalı 10 Film” Listesinde; David Heyman Anlatıyor!

fantastik-canavarlar-heyman

David Heyman Total Film adlı dergiye verdiği röportajda Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminden ve J.K Rowling’in film hikâyesine yaptığı katkılardan bahsetti.

Pottermore’da Amerikan Büyü Tarihi hakkında yayınlanan dört hikâyenin ardından yeni film için duyulan heyecan iyice tırmanırken, Total Film adlı sinema dergisi 2016’da yayınlanacak Suicide Squad, Ghostbusters gibi filmleri konu ettiği “Yakında Karşınız Çıkacak En Havalı 10 Film” adlı yazı dizisine Fantastik Canavarlar’ı da dahil etti.

Dergide en göze çarpan kısım ise elbette filmin beyaz perdeye aktarılmasıyla ilgili tüm sorumluluğu taşıyan yapımcı David Heyman ile yapılan röportaj. Heyman röportajda genel olarak, yeni filmin orijinal serinin standartlarını yakalayabileceğine şüpheyle bakan seyircilerin aklındaki soruları yanıtlamaya çalışıyor:

“Fantastik Canavarlar, Potter kitaplarının ruhunu büyük oranda yakalıyor fakat çocukların dünyası ve sorunlarıyla dolu değil. Atmosfer için “karanlık” sıfatını kullanmazdım fakat Jo (Rowling)’nun çalışmalarını göz önüne alınca “yumuşak” olduğunu da söyleyemem. Önceki kitapların hepsinde hayattan parçalar vardı. Fakat yeni filmde hayatın karanlık tarafları da işin içine giriyor. Aynı zamanda canavarlar ve oldukça fazla mizah ve duygusallık da var – ki bunun gençlerin de yetişkin izleyicilerin de aynı şekilde hoşuna gideceğini düşünüyorum.”

Böyle söyleyince Hayman’ın söyledikleri kulağa “tüm aileye hitap eden bir eğlence anlayışının” tanımı gibi geliyor, ki orijinal Harry Potter filmleri de bu bakış açısın hedefleyip başarmışlardı.

Heyman röportajda aynı zamanda Rowling’in katkılarının öneminin de altını çiziyor çünkü Rowling bu sefer orijinal seri için yapmadığı bir şeyi yapıp, yeni film hakkında önemli bilgiler içeren yazılar yayınladı.

“Jo sette bizimle beraberdi ve süreç boyunca bize oldukça yardımcı oldu.  Düşüncelerimizi sürekli onunla paylaştık ve verdiği fikirler doğrultusunda ayarlamalar yaptık. Oyuncu seçimlerini de kesinleştirmeden önce de onu kesinlikle haberdar ettik.”

Oyuncu seçimleri demişken Heyman, Oscar’lı  başarılı oyuncu Eddie Redmayne’ın üçleme boyunca Newt’i canlandıracak olması konusunda da oldukça kendinden emin olduğunu belirtiyor:

“Newt canavarlarıyla, diğer insanlarla olduğundan daha rahat iletişime geçebilen bir karakter. Aynı zamanda kendisini geldiği topraklardakinden oldukça farklı olan Amerikan sihir evreninde bulan bir İngiliz. Eddie bizim ilk tercihimizdi. Kendisi sıra dışı karakterleri oynamak konusunda çok başarılı ve onları tutkuyla kendini vererek canlandırıyor. Canlandırdığı her ana gerçekçilik katmak konusunda büyük bir isteği var. Kadınlar için de erkekler içinde aynı derecede çekici ve göze hoş gelen bir oyuncu. Zamansız bir oyuncu olduğu için de, 20’lerin New York’una muhteşem bir biçimde uyum sağlıyor. “

“Canavarlar”dan bahsetmişken, onlar tabi ki CGI* teknolojisi kullanılarak yaratılacaklar. Heyman bu kısımların animatronik olarak yapılamayacağını söylese de, bu konu hakkında düşünmüş olduklarını da belirtiyor. Yine de bize dijital inandırıcılığın altından oldukça iyi kalkıyor oldukları hakkında güvence vererek şunları söylüyor:

“Hareket ve görünüş üzerinde oldukça araştırma yaptık, çünkü canavarlarımızın gerçekçi olmasını istiyoruz. Gerçekten var olabilirlermiş gibi görünmelerini istiyoruz, saf fantezinin bir ürünü gibi değil.”

*CGI: Bilgisayar üretimli imgeleme, kısaca CGI görsel oluşturmayı sağlayan bir bilgisayar grafikleri uygulamasıdır.

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir