Fantastik Canavarlar’da Karşımıza Çıkacak Karakterlere Yakından Göz Atalım!

fantastik-canavarlar-newt-gosteri

Warner Bros. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar filminde karşımıza çıkacak karakterlerin bilgilerini yayınladı. Bu bilgiler bizlere üç yeni karakteri daha gösteriyor. Hazır mısınız? Öyleyse yazımızın devamına buyurun!

Jenn Murray ve Faith Wood-Blagrove‘un Chastity ve Modesty karakterlerini oynamak için seçildiklerini uzun zamandır biliyorduysak da karakterler hakkında neredeyse hiç bilgimiz yoktu. Artık biliyoruz ki ikisi Credence Barebone‘un kardeşlerini oynuyor ve kendileri büyücü-karşıtı hareketleri ile tanıdığımız Mary Lou Barebone‘un evlatlıkları. Karakterlerin üvey kardeş ve üvey annelerine ile ilişkilerine dair bilgileri aşağıda okuyabilirsiniz.

Son olarak da İrlandalı aktör Ronan Raftery‘ni de zengin gazeteci Henry Shaw Sr.’un oğlu ve Henry Shaw Jr.‘ın küçük kardeşi Langdon Shaw olarak görüyoruz. Yine kendisi ve aile ilişkileri hakkında kısa bir bilgiyi aşağıdan okuyabilirsiniz.

newt

NEWT SCAMANDER (Eddie Redmayne)

Newt Scamander canavarların neden önemli ve korunması gereken varlıklar olduğu konusunda bilgilendirme umuduyla dünyayı dolaşarak büyülü yaratıkları bulup kayıt altına alan bir büyüzoolog. (Büyüzooloji nedir? için tık!) Gezileri sırasında büyük küçük bir çok yaratığı kurtarıyor. Misafirlerini göründüğünden daha büyük olan bavulunda saklayıp koruyor.

Newt dışlanmış, biraz garip biri. Cadı ve büyücü akranları ile birlikte olmaktansa yaratıkların yanında kendini daha rahat hissediyor. İngiltere’den olduğu için kendisi Hogwarts’ta eğitim gördü ancak bir öğrencinin hayatını yaratıkla riske etmekten dolayı okuldan atıldı. Ancak okuldan atılma konusuna karşı çıkan bir hoca vardı; Albus Dumbledore. Kimsenin aklına gelmeyen şey şuydu ki Newt daha sonra Hogwarts‘ın en önemli eğitim kitaplarından birini yazacaktı; Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerelerde Bulunurlar.

tina

TINA GOLDSTEIN (Katherine Waterston)

Tina (Porpentina’nın kısaltılmışı) Goldenstein MACUSA için çalışan ve New York’ta yaşayan zeki ve kararlı bir cadı. Kalbi mantığına üstün gelip izinsiz bir büyü kullandığı için rütbesi seherbazlıktan masa başı bir işe düşürüldü. Dedektif olarak mevkisini geri kazanmayı son derece istiyor ki bu da onu direk olarak Newt Scamander adındaki misafir büyücünün önüne atıyor. Tina hem ev arkadaşı hem de küçük kardeşi olan Queenie ile oldukça yakın.

queenie

QUEENIE GOLDSTEIN (Alison Sudol)

Queenie Goldstein, Tina’nın hayat dolu ve biraz alışılmışın dışında olan küçük kardeşi. Oldukça güzel bir kadın ama göze görünendan daha fazlasına da sahip. Queenie de MACUSA‘da kardeşiyle aynı departmanda masa başı bir işte çalışıyor ancak kardeşindeki gibi seherbaz olma hırsına sahip değil. Aslında gerçeği söylemek gerekirse özgür ruhlu olan Queenie hiç çalışmamayı tercih eder. İyi bir kalbe sahip ve kardeşi için her şeyi yapabilir. Ayrıca bir Zihinbendar, yani insanların aklını okuyabiliyor.

jacob

JACOB KOWALSKI (Dan Fogler)

Jacob Kowalski konserve fabrikasında çalışan bir No-Maj (Amerikalılar için muggle). Her zaman insanlara taze, leziz şeyler hazırlayıp ziyafet çektirme umuduyla pastaneci olmak istiyor. Kredi çekemeyince kaderine boyun eğmek zorunda kalıyor. Ancak Newt Scamander ile karşılaşıp kazara Newt’ın yaratıklarının çıkardığı karışıklıkta çantaya süpürülünce her şey değişiyor. Başta Jacob her şeyi hayal ettiğini ettiğini düşünüyor ancak sonradan anlıyor ki tüm hayallerinin ötesinde bir maceraya adım atmış.

percival

PERCIVAL GRAVES (Colin Farrell)

Percival Graves MACUSA’da Büyüsel Güvenlik’in başı ve bir seherbaz. Yani oradaki en yüksek rütbeli memurlardan biri. Graves Newt Scamander‘ın bir çanta dolusu yasaklanmış büyülü yaratık ile New York’a resmi olmayan bir giriş yaptığını keşfediyor ve kendisinin niyetinden şüphelenip Amerikan büyücülük dünyasının en önemli kanunlarından birinin bozulacağına dair endişeleniyor: Gizlilik Nizamnamesi. Graves genç ve özellikle hassas Credence Barebone‘a karşı önem veriyor ve şefkat gösteriyor gibi görünüyor. Ancak nereye kadar?

mary-lou

MARY LOU BAREBONE (Samantha Morton)

Mary Lou Barebone bir No-Maj ve Second Salamers olarak da bilinen New Salem Philanthropic Society (NSPS)’nin açıksözlü lideri. Mary Lou içlerinde yaşadığına inandığı cadı ve büyücülere karşı şiddetli bir savaş açarak tüm büyünün yok edilmesini istiyor.

credence

CREDENCE BAREBONE (Ezra Miller)

Credence Barebone, Mary Lou Barebone’un evlatlık edindiği ortanca çocuk, içine kapanık, oldukça utangaç ve iki kız kardeşiyle karşılaştırıldığında çok daha kırılgan biri. Credence, Mary Lou‘nun koyduğu katı kuralların küçük bir ihlaline karşı olan istismarlara bile savunmasız kalıyor. Ancak bu yalnızlığı onu kendisine karşı kişisel bir ilgi gösteren Percival Graves‘in manipülasyonlarına karşı elverişli kılıyor.

CHASTITY BAREBONE (Jenn Murray)

Chastity Barebone, Mary Lou’nun en büyük evlatlık kızı. Büyüyü ve onu kullananları yok etme konusunda annesine yardım etmeyi görevi bilip onu izliyor.

MODESTY BAREBONE (Faith Wood-Blagrove)

Modesty Barebone, Mary Lou’nun en genç evlatlık kızı. Biraz bacaksız. Abisi Credence’a olanların farkında olarak itaatsizliklerini katı annesinden saklamayı beceriyor. En sevdiği oyunu seksekte büyücülük karşıtı kafiyeler şakıyor. Ancak annesi ve ablasının gözlerinden uzakta asice Second Salemers broşürlerine rüzgara dağıtıyor.

henry-shaw

HENRY SHAW, SR. (Jon Voight)

Henry Shaw, Sr. iki oğlu olan bir gazete patronu. Gurur ve neşe kaynağı büyük oğlu seçimlere oynayan bir senatör. Küçük oğlu ise onun gözünde bir başarısızlık abidesi. Bu yüzden New York’ta son zamanlarda yaşanan garip olaylar hakkında babasının dikkatini çekmeye çalıştığında ona küçümser davranıyor.

LANGDON SHAW (Ronan Raftery)

Langdon Shaw gazete patronu Henry Shaw Sr.‘nin küçük oğlu. Senatör olan büyük abisinin aksine Langdon hiç bir zaman babasının beklentilerine göre yaşamadı ancak her zaman onayını kazanmaya çalışıyor. New York’da yaşanan ve büyü olduğuna dikkat çeken olayları duyunca asrın haberini bulduğunu düşünerek bunu babasına götürüyor. Ancak babası ve abisi hemen onu kovuyor.

SENATOR HENRY SHAW (Josh Cowdery)

Senator Shaw, gazete patronu Henry Shaw Sr.‘nin büyük oğlu New York’ta seçimlere oynuyor. Babası gibi o da Langdon’ı pek umursamıyor ve büyülü bir varlığın şehirde terör estirdiği kavramıyla alay ediyor.

Son öğrendiğimiz karakterler de işte böyleydi. Filme sayılı gün kaldı ve artık beklemekten gerçekten sıkıldık. Siz ne dersiniz?

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir