Fantastik Canavarlar’dan Kesilen Sahneler Hakkında Öğrenebildiğimiz Her Şey

fantastik-canavarlar-kesilen-sahneler

İzlediğimiz çoğu film aslında izlediğimizden daha fazlası. Çekilen her sahneyi göremiyoruz beyaz perdede. Sahneler zaman, fragman ya da devamlılık açısında kesilebiliyor. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filmi de bu kesintilerden nasibini alanlardan. Maalesef bizzat J.K Rowling tarafından yazılan bazı sahneleri filmde göremedik. SnitchSeeker‘ın derlediği bu sahneleri sizlerle paylaşıyoruz!

Filmi izlemeyenler için bolca spoiler içerdiği için yazının devamını okuma sorumluluğu size aittir.

Siline üç sahneden daha öncesinde bahsedilmişti:

  • Newt Scamander’in tişörtünü çıkardığı sahne. David Yates hikayenin ana temasına uymadığını düşündüğü için çıkartmıştı. Eddie Redmayne bu sahne için aylarca vücut çalıştığını ama sahnenin çıkartılmasının iyi olduğunu söylemişti. (O sahne hakkında yaptığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.)
  • Jacob’ın yeni arkadaşları ile tanışmadan önce kız arkadaşı tarafından terk edildiği sahne. Ancak bu sahnenin DVD’de silinen sahneler arasında olabileceği belirtildi.
  • Alison Sudol tarafından yazılan, Tina ve Queenie Goldstein tarafından Newt’in bavulunda söyledikleri Ilvermorny okulu şarkısı. David bu sahnenin DVD’de yer alacağını belirtti. (Alison Sudol’un söylediği Ilvermorny şarkısını buradan dinleyebilirsiniz, Türkçe altyazılı.)

David Yates ve David Heyman, Fantastik Canavarlar basın röportajlarında birkaç silinen sahneden daha bahsetti. Bu sahneleri görebilir miyiz emin değiliz ama Yates ve Heyman’ın anlattıkları kadarıyla gözümüzde canlandırabiliriz.

gizilgen-fc

Röportajların birinde Yates, dörtlümüz Dougal ismindeki gizilgenin peşindeyken gizilgenin Tina ve Newt’in olası geleceklerinin gösterildiği bir sahnenin olduğunu itiraf etti. Bu sahneyi filmin son halinde neden göremediğimizi onun ağzından dinleyelim.

NME: Senaryoda çekilmesi özellikle zor olan bir sahne var mıydı ?

David Yates: Aslında vardı. Rowling’in yazdığı, Newt’in Obscurus olduğu için kurtarmaya çalıştığı Afrikalı genç bir kız hakkında Tina ile konuştuğu gerçekten güzel bir sahne vardı.

Bu Newt için anlatması gerçekten zor bir hikaye. Büyük bir mağazada gizilgeni kovalıyorlar. Newt bu hikayeyi Tina ile paylaşıyor ve o paylaştıkça gizilgen Tina ne Newt ile alakalı bir çok olası gelecek görüyor. Birbirinden farklı yönde ilerlemeye başlıyorlar ve izleyici birçok Tina ve Newt’in gelecekleri hakkında farklı sohbetler ettiklerini görüyor.

Bu okuması kesinlikle mükemmel olan bir sahne ve bu sahneyi her zaman sevdim. Bunu senaryoda geliştirirken, David Heyman sürekli “Bu hileli bir sahne değil mi? Bu sahne kavramsal olarak nasıl işliyor? Filmin devamlılığını nasıl sağlayacak?” sorularını sordu.  Ve ben de her zaman gelecekteki Newt ve Tina için “Bakın arkadaşlar, bu çok güzel.” dedim.  Çok eğlenceli ve ilginçti. Ama, doğal olarak, filmin içine koyduğumda, o anda , gizilgeni kovalarken çok hareketli bir sahnedeydik ve bu sahne bazı şeyleri durduruyor gibi hissettirdi.

Newt ve Tina’nın ilişkilerini derinleştirmekten çok, bizi, olmalarını istediğimiz yere pek götürmedi.  Ve bu yüzden, bu sahneyi çıkarttık. Bu sahne, Jo’nun benzersiz hayal gücünün bir göstergesi.  Ve o, böyle şeyler ortaya çıkarıyor. Genellikle çekerken sıkıntı yaşamıyoruz ama bu sahnede sanki bazı şeyleri durduruyor gibi gözüktü.

ezra-miller-credence-2

Kesilen başka bir sahneden ise David Heyman bahsediyor. Filmde, sonu belirsiz bırakılan bir karakterin geleceği hakkında bir sahne kesilmiş.

David Heyman: Credence’in bir yere gitmek için tekneye bindiği bir sahnemiz vardı. Ama biz bu sahneyi kestik. Seyircilerin “Ah, işte geliyor.” demelerini istemedik.

Peki sahne nasıl bir şeye benziyordu?

Heyman: Tekneye binişi, belki de Newt’in olduğu bir tekne, belki de değil, ve New York dışına yol alması.

Fantastik Canavarlar‘ın şimdilik DVD ya da dijital yayınlama tarihi belli değil. Ama Mart veya Nisan 2017 ortalarında olduğu tahmin ediliyor.

Peki kesilen sahneler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Kesilmeleri isabetli mi olmuş yoksa bu sahneleri görmek ister miydiniz?

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir