Fantastik Canavarlar’ın Son Fragmanını Kare Kare Ele Alıyoruz!

fantastik canavarlar film ust

Yayımlanan son fragmana ve yaratıklara kare kare göz atmaya ne dersiniz?

Geçtiğimiz haftalarda San Diego Comic-Con‘da yayınlanan ‘Fantastik Canavarlar‘ fragmanı birçok yeni büyülü yaratık ve karakteri sundu bizlere. Yayımlanan bu son fragmanda J.K. Rowling’in orijinal okul kitabını okuyanların zaten aşina olduğu birçok büyülü yaratık ve yeni karakterleri tanıttı.

Detaylı analizden önce fragmana yeniden bir göz atalım!

Snitchseeker‘ın hazırladığı fragmandan alınan ekran görüntüleri ile bu yaratıkların bazılarına (Rowling’in kendi Ilvermorny Binası’nı temsil eden de dahil) dair notları ve kısa bir süre önce duyurulan iki karaktere genel bir bakışı sizlere sunuyoruz. Fragman tahminen 1926’da Newt Scamander (Eddie Redmayne) ve New York Polis Departmanı (NYPD) arasındaki endişe verici bir karşılaşma ile son buluyor.

Colin Farrell’in canlandırdığı karakter Seherbaz Percival Graves’in yıkılmış bir binaya doğru yürümesi ile başlıyoruz ve yakınlardakilerin dediğine göre ‘parlayan, ak gözleri olan hayalet gibi’ bir şey tüm bu karmaşaya sebep olmuş.

Yaratık daha sonra arnavut kaldırımlı bir caddeyi yarıp geçiyor ve Graves onu izlerken yolun ortasında bir yarık oluşturuyor.

Sonraki sahne elinde Newt’in bavuluyla MACUSA merkezine koşan Tina Goldstein (Katherine Waterston)’ı gösteriyor. Watersın Comic-Con’da Tina’nın Graves’in emri altıda (Graves onun doğrudan emir aldığı patronu) Seherbaz olarak çalıştığını ve yakın zamanda bilinmeyen sebeplerden dolayı makamını kaybettiğini itiraf etti.

Bir ev cini fark ediyoruz ve görünen o ki asaları cilalama görevi verilmiş kendisine. Yani bu da bir şey sonuçta.

MACUSA Başkanı Seraphina Picquery sağ kolu Graves onu izlerken mahkeme oturumu gibi görünen bir şeyi yönetiyor.

Tina ikinci fotoğrafta büyülü bir iskambil destesiyle oyun oynayan büyücüden de anlaşıldığı gibi New York’ta duman altı, yasadışı bir içki dükkanına açılan büyülü bir kapıyı çalıyor.

Jacob (Dan Fogler)’ı Newt’in büyülü bavulunu açarken görüyoruz tekrar. Ya da bir şekilde kendiliğinden açıldı ve büyülü bir yaratık içinden Jacob’ın üzerine zıplıyor.

Tina çocukları eve götürüyor ve burada ilk kez kız kardeşi Queenie (Alison Sudol) ile tanışıyoruz. Queenie ablasına bir de sevimli bir lakap takmış, ‘Teeny’.

Görünüşe göre Jacob, Queenie’ye bir miktar vurulmuş.

Çocuklar parktaki buz pateni alanında kayıyor. Bu sırada altlarında parıladayan ve ışık saçan bir şey yüzüyor.

Tina ve oradan geçen bir grup insan kafalarının üzerinde uçan büyülü bir Cızkıpır (Billywig) fark ediyor.

Ve işte korkunç Okami (Occamy) dostumuz sürünerek geliyor… Newt’in bavuldan karmaşa yaratmak için kaçmış eğlenceli yaratıklarından başka bir tanesi daha.

Oscar ödüllü oyuncu Jon Voight, Henry Shaw Sr. rolüyle ilk kez çıkıyor karşımıza.

Başka bir duman altı, yasadışı içki dükkanı. Bu kez etrafta koşuşturan cin cüceler var. Görünüşe göre aktör Ron Perlman’ı sonunda anlık da olsa görüyoruz. Bu dumanaltı, yasadışı içki dükkanını işleten cin cüceyi oynuyor. Hemen arkasında oturan Tina ve Newt’i görebiliyoruz.

Oğul Shaw Jr. için verilen büyük yemekteyiz ancak bu kez şok olmuş ve korkmuş baba Shaw Sr.’ın bakış açısından.

Başkan Picquery’den bir takım uğursuz şeyker duyuyoruz. Eğer büyüdışılar saldırıya uğrarsa büyü dünyasıyla savaşın kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Parkta büyülü yaratıkları ararken Newt gayet sıradanmış gibi umursamaz bir şekilde Jacob’a yoğun baskı altında kırılmaya yatkın kafatasından dolayı kask takmasını söylüyor.

Bir Thunderbird (Şimşekkuşu) (evet tıpkı ismini verdiği bir Ilvermorny Binası gibi) Manhattan’da kalabalığın üzerinde uçarken görülüyor.

Newt, Tina’yı sımsıkı tutarken Swooping Evil’ı avucunun içine çağırıyor. Evet, o etraflarındakiler yere yığılmış insan vücutları (ölü mü? sadece yaralı mı?).

Bu Katherine Waterston’ın SDCC’de ağzından kaçırdığı Tina ve Graves arasındaki çekişme olabilir. Eski patron ve çalışan New York sokaklarında kafa kafaya mücadele ediyor.

Maymuna benzeyen, gümüş kürklü minik hırsız Gizilgen’e (Demiguise) merhaba deyin. Queenie de arkadan onu izliyor.

Graves, 1926’nın Times Meydanı saldırı altındayken izliyor.

Başka bir sahnede Newt’e saldırmaya çalışıyor. (ya da belki de öncekiyle aynı sahnedir?)

Newt ve Newt’in etrafını sarmış New York’un en iyi güvenlik güçleri arasındaki büyük çatışma sahnesi. Ancak hepsine saldırmak üzere olan daha büyük ve daha ölümcül bir şey olduğunu çok azı biliyor.

Ve fragman Newt ve Jacob arasındaki bu sevimli sahneyle bitiyor. Jacob büyücü olmayı ne kadar çok istediğini itiraf ediyor! Bir de bize sor sevgili Jacob!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir