Gryffindor’un Kılıcı Muggle Dünyasında Şekil Buldu

Youtube’da yayınlanan Man at Arms: Reforged isimli bir programda, Harry Potter Serisi’ne damga vurmuş ünlü Gryffindor’un Kılıcı yeniden dövüldü ve işlendi. Tıpkı kılıcın orijinal yapımcısı olan cincüce Ranguk gibi incelikle çalışan, bu işin profesyonelleri tarafından en ufak detayına kadar yeniden yapılan bu eşsiz kılıcın güzelliğiyle büyülenmeye hazır mısınız?

Dumbledore’un da dediği gibi Gryffindor’un Kılıcı ona ihtiyacı olanlara görünür ve onu Seçmen Şapka’dan yalnızca gerçek bir Gryffindor çekip çıkartabilir. Fakat şu sıralar Seçmen Şapka’yı bulmak gibi bir planı olmayan ve Hogwarts’ın yakınından bile geçmemiş bir Muggle’sanız bu yok edilemeyecek kadar güçlü, cincüce yapımı kılıcı ele geçirebilmek için farklı yeteneklere ihtiyaç duyabilirsiniz. Ne gibi yetenekler diye soracak olursanız, demircilik bu iş için iyi bir başlangıç olabilir.

Harry Potter hayranlarının birçoğu aynı zamanda tutkulu koleksiyonerler. Asalar, Çapulcu Haritası, süpürgeler, altın Snitch ve daha pek çok büyülü nesnenin replikalarını koleksiyonlarına katan ve daha fazlası için arayışta olan sevgili hayranların, Awe me isimli Youtube kanalı üzerinden yayınlanan Man at Arms: Reforged isimli programda en ince ayrıntısına kadar yeniden yapılan Gryffindor’un Kılıcı‘na ve kılıcın yapılış aşamalarına bir göz atmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Ayrıca özellikle popüler kültür, edebiyat ve sinema vasıtasıyla akıllarımıza kazınan efsanevi silahların yeniden hayata getirildiği programın diğer bölümlerini de izleyerek Arya Stark’ın İğne’si, Katniss Everdeen’in yayı, Aragorn’un Narsil’i gibi muhteşem silahların yapımına tanıklık edebilirsiniz.

neville-gryffindor-kilici-fc

Birinci Ragnuk isimli bir cincüce tarafından Godric Gryffindor için, onun özelliklerini yansıtacak şekilde dövülen kılıç hakkında Gryffindor’un kılıcı çaldığına dair iddialar bulunsa da bizzat J.K. Rowling bu dedikodunun, kendi dövdüğü kılıca hayran kalan ve onu asıl sahibine vermek istemeyen Ranguk tarafından ortaya atılmış bir yalan olduğunu açıklamıştı. Seri boyunca pek çok önemli sahnede ortaya çıkan kılıcın Harry ve arkadaşlarına epeyce faydası dokunduğu aşikar. Basilisk‘i öldürüp, düşmanının gücünü emme yeteneği olduğu için zehrini emen ve bu sayede Slytherin’in Kolyesi ve Nagini gibi oldukça önemli Hortkulukların yok edilmesini sağlayan kılıç, Dumbledore’un ölümünden sonra Harry’e bıraktığı bir mirastı aynı zamanda. Bu ufak bilgilendirmeden sonra sizleri insanda bir kılıç ustası olmadığına hayıflanma ve, “Kariyer değiştirmek için mu geç acaba acaba?” diye sorgulama isteği yaratan videoyla baş başa bırakıyoruz.