Günlük Hayatta Görünmezlik Pelerinini Kullanabileceğiniz 6 Can Alıcı Nokta

potter-pelerin

Geçtiğimiz günlerde Harry Potter evreninin en ikonik nesnelerinden birisi ile alakalı bizleri deli heyecanlandıran bir haber aldık. Rochester Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar bizi kendi Görünmezlik Pelerinimizi edinmeye bir adım daha yaklaştırdı. Kendi pelerininiz olsaydı siz ne yapardınız? Bizim sizlere birkaç tavsiyemiz var!

1. Giriş Ücretleri İçin Para Ödemeyin

Hiç öyle bakmayın. Her dışarı çıktığımızda bayıldığımız paracıkların acısını hepimiz hissettik. Eğlence sektörü cüzdanımızı hüp diye içine çekiveriyor. Açık hava sinemalarına girerken sevgili dostlarınızı böyle stepne gibi, ilk yardım çantası gibi bagaja tıkmanıza gerek yok. “Anam bi mısıra bu kadar para mı verilir?!” dememek için içeri gizlice mısır sokmanız anlamsız. “Bi’ arkadaşa bakıp çıkıcam,” ya da, “Abi bizim arkadaşlar içerde beni bekliyolar zaten,” gibi bahaneler yersiz. Gizlice sokmak istediğiniz şeyin ya da kişinin üzerine pelerininizi geçiriverin ve cebiniz birazcık nefes alsın!

2. Kişisel Korunma ve Güvenlik

Bazı zamanlarda üzerinde yaşadığımız dünya korkutucu bir yer haline gelebiliyor. Gecenin köründe kapkaranlık bir garajda arabama yürürken o korkuyu iliklerime kadar hissettiğimi bilirim. Al pelerini, sarıl böyle sıcacık, o güven duygusunu hisset sonra da ülkenin yarısı seninmiş gibi, ağalar gibi, paşalar gibi o kapkaranlık caddeleri geç. Evine biri mi girdi? Al üstüne pelerinini, ses soluk çıkarmadan polise haber ver.

3. Sosyal Ortamlarda Garip Durumlardan Sakının

Eğer kaygılı bir insansanız, özellikle sosyal ortamlarda, bu sizin rahatlayabilmek için kaçış biletiniz olabilir. Siz de en sevdiğiniz müzik grubunun konserinde, konser bağımlısı elemanların sizi tımarhanelik etmelerine izin vermeden keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Pelerini kuşanın ve sahneye çıkın! Konserin en güzel noktası, değil mi ama? Okulun olduğu bir gün koca bir siyah nokta ile mi uyandın? Pelerin çirkin lekeleri gizleme ve sizi utanç dolu yürüyüşlerden kurtarma konusunda da eliniz ayağınız olacak. Muhteşem değil mi!

4. Gerçek Arkadaşlarınızı Görün

Umuyoruz ki bazı şeyleri kafanıza çok takan bir yapınız yoktur, zira bu yolla öğreneceklerinizi kaldıramayabilirsiniz. Ama kimlerin kimin safında olduğunu bilmeyi de isteyebilirsiniz. Dinleyerek insanların sizin hakkında neler düşündüklerini öğrenmeyi… O deli gibi kafayı taktığınız kız sizin çok hoş olduğunuzu düşünüyor olabilir. Yahut sizin varlığınızdan bihaber olabilir. Ne olursa olsun, bu tür şeyleri öğrenmek elinizi kuvvetlendirecek, size çok şey kazandıracaktır. Genç okurlarımız, artık anne babalarınız size, “Odana git bakiyim, bişey konuşçcaz biz,” dediğinde odanıza gitmek zorunda kalmayacaksınız. Sizin için hazırladıkları her sinsi planı ve sürprizi öğrenin. Dikkat! Sitemiz görmemeniz yahut duymamanız gereken şeyleri görüp duyduğunuz takdirde sorumluluk kabul etmez ve travma sonrası terapi ücretlerinizi ödemez.

5. Saklambaç Ustası Olun!

Arkadaşlarınızı oyunların şahı saklambaçtaki yeteneklerinizle  şaşırtın! Ya da bebek bakıcılığı gibi, minnoş çocukları, dizinizi izlemek veya Ateş Kadehi’ni bilmem kaçıncı kez bitirebilmek adına birkaç saatliğine oyalamak isteyebileceğiniz görevlerde çok iş görür. Efsanevi bir Cadılar Bayramı kostümüne ne dersiniz? Perili evinize biraz  eksantrik bir hava katın ve şaka mı şeker mi diyen veletleri korkutun. Yıllarca dillerden düşmeyeceksiniz.

6. Utancınızı Saklayın

Sizi bilmem ama bir misafir geleceği vakit hep hazırlıksız olduğum anı bulur. Sürekli okulda olduğumdan ve eve geç geldiğimden aslında hiçbir zaman hazır sayılmam. Hazırlıksız misafirinizin sizi don paça yakalamasını istemezsiniz. Pelerini hemencecik o üç günlük birikmiş çamaşır yığınının üstüne seriverin, ya da önceki akşam hatta daha da önceki akşamlardan kalma bulaşık dağını kaplayın ve voila, misafiriniz için hazırsınız! Gençler! Ananız size odanı toplamadan atari yok demiyor mu hiç? Hah işte bir iki tane pelerini birbirine dikiverin ve odaya doğru atıverin. Tada! Aç Mario’yu aç. Ve ayrıca yaz geliyor bi Sibelcan diyeti yapayım da forma gireyim deyip bir türlü girmeyen öyle olduğu gibi yaza girenler de havuz kenarı sefasını utanıp sıkılmadan yapabilir.

Fantastik Canavarlar ekibi de sizlerin neler yapmak istediğinizi öğrenmek istiyor. Yorumlarınızla buraları şenlendiriniz efendim!

pelerin-harry

3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir