“Harry Potter ve Lanetli Çocuk” Broadway Yolcusu Olabilir!

Lanetli-Cocuk-Press3-ust

Amerikan Mugglelar sevinçten havalarda! Harry Potter ve Lanetli Çocuk gözlerini Broadway Bow’a çevirdi!

Hogwarts Ekspresi Broadway’e doğru yola çıkmış olabilir! Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un yapımcıları görünüşe göre Shubert Tiyatrosu için görüşmelere başladı. Bunun gelecek sezonda olması bekleniyor. New York Post’un haberine göre, oyun ilk olarak Toronto’da gösterilmeye başlanacak. İki ayrı bölümle izleyicinin karşısına çıkan Lanetli Çocuk, şu anda Londra’da Palace Tiyatro’da gösterilmekte.

Peki Neydi Harry Potter Lanetli Çocuk?

J.K. Rowling, Jack Thorne ve John Tiffany’nin katkılarıyla orijinal yeni hikâyeden temel alınarak oluşturulmuş Harry Potter ve Lanetli Çocuk, Thorne’un oyun yazarlığını, Tiffany’nin de yönetmenliği üstlendiği bir tiyatro oyunudur. Harry Potter olmak her zaman zor olmuşken, şimdi bir de Sihir Bakanlığı’nda sıkı çalışan bir eş ve okul çağındaki üç çocuğun babası olmayı hayal edin. Olması gereken yerde kalmaktan kaçınan bir geçmişle mücadele etmesi bir yana, en küçük oğlu Albus hiç istemediği bir aile mirasının ağırlığıyla boğuşmak zorunda. Geçmiş ve günümüz hiç de hayra alamet olmayacak şekilde kaynaşırken,  hem baba hem oğul bu acı gerçeği öğreniyor: Karanlık bazen hiç beklenmeyen yerlerden gelir.

Harry Potter serisindeki sekizinci hikâye ve sahnede gösterime girecek ilk resmi Harry Potter hikâyesi olan Lanetli Çocuk, 30 Temmuz’da resmen West End’deki Palace Tiyatro’da sahne alacak.

Londra’nın ardından Broadway zaten beklenen bir duraktı. Görünen o ki sıranın Türkiye’ye geleceği pek yok. Siz ne dersiniz?

Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyununun bütün hikayesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir