Harry Potter ve Lanetli Çocuk Kitabı İlk İki Günde 2 Milyondan Fazla Sattı!

lanetli-cocuk-kapak-ust

Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un senaryo kitabı tüm dünyada üç gün önce çıktı ve ister sevin ister sevmeyin, kitabın muazzam satış gücünü inkâr edemezsiniz. Dün sabah kitabın yayıncısı Scholastic, Kuzey Amerika satışlarının eserin piyasaya çıkışının ilk iki gününde 2 milyondan fazla kopyaya ulaştığını duyurdu!

J.K. Rowling’in basılmış büyülü dünyasının dönüşünün iyi bir sonuç vermesi sürpriz değil fakat bu zamana kadar satılan kopyaların sayısı adeta büyüleyici. Lanetli Çocuk’un piyasaya çıkışının ilk iki gününde Kuzey Amerika’da satılan 2 milyon kopyası, Scholastic’in 4.5 milyon kopya olan ilk baskı adedinin neredeyse yarısını oluşturmakta. Karşılaştıracak olursak, Scholastic Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın 2007’de çıkmasından önce 12 milyon kopya basmıştır. Scholastic Trade’in genel müdürü Ellie Berger şu açıklamalarda bulundu:

Her yaştan hevesli hayranlar, Harry Potter ve Lanetli Çocuk kopyalarını almak için kitapevleri ve kütüphanelerdeki gece yarısı partilerinde toplandılar, böylece okumanın büyüsünü ve muhteşem hikâyeciliğin gücünü kutlamak adına pek çok kişi bir araya gelmiş oldu. Bu inanılmaz bir başlangıç ve tüm işaretler bu heyecan verici baskının güçlü satışlarına devam edeceğini gösteriyor.

Kuzey Amerika, Lanetli Çocuk’un Quidditch Dünya Kupası’nda Envaigöz gibi çok sattığı tek yer değil. BBC’nin haberinde senaryo kitabının, Birleşik Krallık’ta son on yıldaki en hızlı satan kitap olduğu belirtildi. Birleşik Krallık’ta kitap piyasaya çıkışının ilk üç gününde 680.000 kopya sattı ve böylece yayımlandığı haftada Birleşik Krallık’ın en yüksek ikinci satış rekorunu eline aldı (birincisi Birleşik Krallık’ta ilk haftasında 1.8 milyon satan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’dır).

İşte bu tam bir etkili büyü işi!

Lanetli Çocuk çok yakında Yapı Kredi Yayınları tarafından Türkçeye çevrilecek. Meraklı bekleyişimiz sürüyor!

Kitap hakkındaki incelememiz için buraya tıklayabilirsiniz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir