Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un Broadway’de Sahnelenme Tarihi Belli Olmuş Olabilir!

Harry Potter ve Lanetli Çocuk broadway

Hogwarts Savaşı‘ndan 20 yıl sonrasını konu edinen ve özellikle de Harry’nin en küçük oğlu Albus Severus’a odaklanan tiyatro oyunu “Harry Potter ve Lanetli Çocuk“un Broadway’de sahleneceği olası bir tarih ortaya atıldı!

Hypble‘ın haberine göre, eğer söylentiler doğruysa Lanetli Çocuk bir sonraki oyun sezonunda ABD’ye çıkartma yapabilir. “Sonraki oyun sezonu”ndan kastımız ise çok uzak değil, 2017‘nin ta kendisi! The New York Post ayrıca oyunun ABD’de görücü karşısına çıkacağı sahnenin  Al Hirschfeld Tiyatrosu olacağını bildirdi.

Londra’da ise oyunun şu anda sahnelendiği West End Tiyatrosu‘nun dolup taştığını söylesek abartmış olmayız. Bilet satışlarının oldukça talep görmesi, biletlerin hızlı bir şekilde tükenmesi ve 2017’ye kadar başka bilet bulunmaması da doğal olarak oyunun başka yerlerde de sahnelenmesi adına talebi arttırdı. Senaryo kitabı hakkında ortalık biraz karışık olsa da, kitabı beğenen okurlar da beğenmeyen okurlar da tiyatroyu izlemek konusunda oldukça hevesli. Bu yüzden de tiyatro oyunun bir şekilde New York’a ulaşması hararetle desteklenen bir konuydu.

“Harry Potter ve Lanetli Çocuk’u ilk kez okumaya başladım. Oyunu canlı izleyebilmek rüya gibi olurdu. Lanetli Çocuk’u Broadway’de görebilecek miyiz?”

Aslında hepimiz Connor’un duygularını paylaşıyoruz ama Amerikalı hayranlar hayallerine ulaşmak konusunda bizden birkaç adım önde gibi görünüyorlar. J.K Rowling ise hatırlarsanız, talep eden her hayranın bir şekilde oyunu izleyeceğini söyleyerek yüreklere biraz su serpmeye çalışmıştı.

“Eğer talep ederseniz, oyunu – unutmayın ki hala ön gösterim aşamasında ve uzun bir zaman daha sahnelenmeye devam edecek – göreceksiniz.”

Oyunun ön gösterimleri bitmiş olmasına rağmen detaylı bir açıklamanın hala yapılmamış olması ise kafa karıştırıcı. Bakalım Lanetli Çocuk diğer ülkelere konuk olmaya ne zaman başlayacak ve biz oyunu canlı olarak görme hayalimizi ne zaman gerçekleştirebileceğiz?

Oyunun gösterileceği ülkeler arasında, Türkiye de olur mu dersiniz?

Bu arada oyunun senaryosunu içeren kitabın Türkçe baskısı için çıkış tarihi ve son detayları buradan öğrenmeniz mümkün.

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir