Harry Potter ve Sırlar Odası’nın Resimli Özel Baskısından Yeni Görüntüler Geldi

sirlar-odasi-jim-kay-ust

Bloomsbury’nin bu hafta sosyal medya hesabında paylaştığı Gilderoy Lockhart’ın netleşen görüntüsünün üzerine yakında çıkacak Harry Potter ve Sırlar Odası resimli özel baskısından birkaç yeni fotoğraf yayımlandı. Hepsi Jim Kay’in çizimi olup içerisinde Dobby’den Aragog’a kadar pek çok resim bulunmakta. SnitchSeeker‘ın haberine hep birlikte göz atalım!

Hadi hep birlikte çizimlerle Jim Kay‘in düşüncelerine göz atalım!

Kay, yazar J.K. Rowling’in yarattığı Büyücü Dünyası’na giriş olarak en küçük çocuğu Mackenzie Murray’e Felsefe Taşı’nın (geçen sene çıkan) resimli özel baskısını okuduğunu açıkladı.

harry-potter-sirlar-odasi-ozel

Jim Kay Event Magazine’e şöyle konuştu:

“J.K. Rowling Felsefe Taşı’nın resimli özel baskısını gerçekten de sevdi. Harry Potter yolculuğuna başlama zamanında olan en küçük çocuğuyla bu kitabı okuduğunu söyledi, yani sanırım Jo kitabı benim resimlerimle kullanıyor. Bundan daha büyük bir övgü yok benim için.”

-İşte karşınızda #HarryPotterIllustrated’den ünlü büyücü Profesör Lockhart! #UnlockLockhart’ı paylaşan herkese teşekkürler!

dobby-sirlar-odasi-ozel

“Ev cini Dobby’yi çizmek zordu, çünkü çok popüler. Kitaptaki diğer karakterlerden daha kapsamlı bir şekilde tasvir edilmiş. Gözlerinin tenis topu büyüklüğünde olması gerekiyor ama öyle yapınca Disneyvari bir şey oluyor. Kilden bir model çıkardım ve onu oraya yerleştirdim. Bu gördüğünüz resim dördüncü denememden sonra ortaya çıktı.”

hagrid-sirlar-odasi-ozel

“Hagrid’i çizmeyi seviyorum. Bunu yaparken alkoliklerin gözüne bakıyordum. Onlar (hafifçe sararmış) mükemmel gözleri olan Winston Churchill’a ait. Burnu Kettering’de gördüğüm bir adamdan ve ağzı da başka birinden aldım. İlk başta komedyen Mel Smith’e çok benzedi. Kıyafetlerinin esin kaynağı ise heavy metal tişörtü giyen yaşlı bir adamdı.”

hermione-sirlar-odasi-ozel

“Bu da karakteriyle kesinlikle mükemmel bir Hermione profili çizen yeğenim Milly’nin bir çizimi. Çok zeki ve bazen de benim yüzümden çileden çıkıyor. Yani o tam bir Hermione. Karakterleri yarı gerçeklikle çizmek istedim, bu da beni zorladı. Çocuklarda bir çizgiyi bile yerinden ederseniz onları yaşlandırıyorsunuz.”

aragog-sirlar-odasi-ozel

“Aklıma anında Yüzüklerin Efendisi’ndeki örümcek Shelob geldi. Aragog’un tasviri ona çok benziyordu. Örümcekleri severim. Bence güzeller. Evimizde bir grup harika örümcek bulunmakta. Orada yaşıyorlar işte ama besleyerek onları nadiren kızıştırıyorum. Örümcekler de olmasaydı kim bilir başka neyle uğraşırdık.”

Harry Potter ve Sırlar Odası resimli özel baskı (sert kapaklı) 4 Ekim 2016’da satışa çıkacak. Kitabın Türkçe baskısının ülkemize ne zaman geleceği ise hâlâ belirsizliğini koruyor!

sirlar-odasi-jim-kay

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir