Harry Potter’ın 20. Yılına Özel İki Yeni Kitap Geliyor!

Bloomsbury Yayınevi, ilk Harry Potter kitabının yayınlanmasının 20. Yılında iki yeni Harry Potter kitabının daha yayınlanacağını açıkladı!

Yayınlanacak kitaplardan ilki Sihir Tarihi ve Araştırmaları (Harry Potter: A History of Magic), Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulunda yapılan araştırmaları ele alırken, yayınlanacak ikinci kitap olan Harry Potter: Sihir Tarihine Yolculuk (Harry Potter, A Journey Through a History of Magic) ise okuyucuyu Harry Potter dünyasında tarihi bir gezintiye çıkarırken, büyülerin, fantastik canavarların, ünlü büyücüler ve cadıların bilinen hikayelerinin daha derinlerine ve arka planlarına davet ediyor.

Her iki kitabında İngiltere’de 20 Ekim 2017’de raflarda yerini alması bekleniyor.

Yayınlanacak olan iki kitap, büyülü evren hakkında daha çok şey keşfetmenizi sağlayacak. Bloomsbury’nin üç aylık ticari raporu geçtiğimiz Salı günü yayınlanmıştı. Rapora göre, 31 Mayıs 2017 itibariyle yayınevi, fiziksel satışlarda yıllık ölçekte %19 gibi bir kar elde etti. Yayınevinin dijital satışlardaki karı ise %16 olarak gerçekleşti. Bloomsbury yönetim kurulu sene sonuna kadar elde edilen verilere göre kar seviyelerinde istikrarlı bir durum gözlemleneceğini tahmin ediyor.

Bunun yanı sıra, Bloomsbury, dijital medya satışları ve reklamlarında da oldukça iyi durumda olduklarını açıkladı. Ayrıca yeni kurulan Bloomsbury Müzik ortamının ilk verilerinin olumlu olduğu belirtilirken, yayın evi bu ay sonunda Bloomsbury Dizayn Kütüphanesini açmayı planlıyor.

Harry Potter hayranları arasında yaşanan başlıca tartışmalardan olan ve sitemizde de zaman zaman yer alan, dijital medya ve basılı ürün tartışması devam ede dursun, kütüphanelere eklenecek iki yeni Harry Potter kitabı gerçekten heyecan verici. Üstelik tanınmış büyücü ve cadıların detaylı incelemesinin yer alacağı hatta sihir tarihine ışık tutacak bir çalışmanın kitap olarak bir araya getirilmesi son derece güzel. Umarız dilimizde de okuma fırsatı buluruz! Siz ne dersiniz?

4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir