Harry Potter’ın RPG Dünyasına Geri Dönüyoruz! Hazır mısınız?

sihirdunyasi

Bir dönemler ülkemizde de çok büyük bir tutkuyla oynanan Harry Potter rol yapma oyunlarına muhteşem bir ortaklıkla geri dönüyoruz! 2008 yılından beri ülkemizdeki Potter RPG’sine yön vermiş SihirDunyasi.com ile başlattığımız bu iş birliği, sizleri özlediğiniz rol yapma günlerine geri götürecek!

Yıllarca forumlarda oynadığımız rol yapma oyunlarından belki de en zevklisi Harry Potter üzerine olanlardı. Fantastik Canavarlar ekibi olarak, Harry Potter tutkumuzun yeniden parlamaya başladığı bu büyülü günlerde eskinin güzelliklerini yeniden uyandırmak istedik. Sihir Dunyasi ile giriştiğimiz bu ortaklıkta sizleri neler bekliyor, Harry Potter RPG‘si eski günlerine dönebilecek ve hatta o günlerin de ötesine geçebilecek mi ya da en basitinden, “Nedir şu RPG dediğin?” gibi sorular için, hemen aşağıdaki tanıtım yazımıza mutlaka göz atmalısınız!

Sihir Dünyası, Harry Potter evrenini temel almış olan, Muggle dünyası ve özgün kurgularla da bezenmiş, Türkiye’nin en köklü rol oyunu sitelerinden biridir. 2008’de kurulmuş olan Sihir Dünyası, bir süre verdiği aranın ardından macerasına kaldığı yerden devam etmektedir. Hogwarts, Quidditch, düello, dersler gibi Harry Potter dünyasında geçmekte olan pek çok elementi içinde barındıran Sihir Dünyası, tüm bunların içine kendi özgün ve kaliteli içeriklerini de dahil ederek, hayal gücünüzün sınırlarını zorlamanıza olanak sağlar.

Biraz önce rol oyunu dedik; peki nedir bu rol oyunu?

role-playing

Rol oyunu, kişilerin hayal dünyasına hitap eden, olmak istedikleri veya kendi oluşturdukları evrenlerde, diledikleri karakterleri yönetebildikleri, bu karakterlerin geçmişlerini ve günümüzdeki durumlarını, başka karakterlerle ilişkilerini, fiziksel görünümlerini, kişisel özelliklerini belirledikleri bir yazım oyunudur.

Tıpkı bir senaryo gibi düşündüklerinizi hikaye şeklinde yazıya dökebildiğiniz, karakterlerinizi maceradan maceraya sürüklediğiniz, uçsuz bucaksız bir hayal gücü evrenine; rol oyunu kavramı ile beraber merhaba demiş olursunuz. Bunun dışında rol oyununun işleyişine dair ana çerçeveler, oyun yöneticileri olan site yönetimi tarafından düzenlenir ve bu sayede yapabilecekleriniz konusunda rahatlıkla yardım alabilirsiniz.

Rol oyunu bize ne katar peki?

sihirdunyasi-rpg

Rol oyunu size, boş zamanlarınızda gündelik yaşantılarınızın sıkıntılarından sıyrılarak eğlenebileceğiniz, hayal gücünüzü ve yazma yeteneğinizi geliştirebileceğiniz, ilgili olunan evren üzerine düşündüklerinizi yazımsal olarak gerçekleştirebileceğiniz, ortak ilgi alanlarına sahip olduğunuz insanlarla tanışabileceğiniz, çeşitli oyunlarla sosyalleşebileceğiniz bir alan sunar. Unutmayın; bu evrende karakteriniz veya karakterleriniz yalnız olmayacak, bu sayede farklı kişilerle iletişim halinde olacak, ortak kurgulara ve rol oyunlarına imza atacak, etkileşim halinde olacaksınız.

Son olarak, biraz da Sihir Dünyası – Fantastik Canavarlar iş birliğine değinelim.

sd-fc

Öncelikli amacımız Harry Potter evrenine ilgi duyanları bir çatı altında toplamak ve bununla birlikte rol oyununu daha fazla kişi ile tanıştırmak. Bu anlamda rol oyununun ne olduğuna ve nasıl yapıldığına ilişkin detaylı yazı dizileri hayat bulacak. Sihir Dünyası forumunda Fantastik Canavarlar’a özel oluşturulacak alanlarla birlikte, iki platformun paylaşımları ortak noktalardan iletilmiş olacak. Bu da başlangıçta belirttiğimiz gibi, Harry Potter severleri bir çatı altında bir araya getirme amacımızın bir parçası olacak.

Bu büyülü dünyanın kapılarını aralamaya hazırsanız, hemen buraya tıklayarak Sihir Dünyası’na ulaşabilirsiniz!

Etiketler:,
11 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir