Helena Bonham Carter’dan “Kızıl Kraliçe”nin İç Yüzü Hakkında

Iracebeth

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Alis Harikalar Diyarında 2 – Aynanın İçinden (Alice Through the Looking Gl͏a͏s͏s) filminde iki tanıdık isim var. Birisi Kızıl Kraliçe rolündeki Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) ve diğeri de… Alan Rickman (Severus Snape). Kendisi mavi bir kelebeği seslendiriyor. Helena Bonham Carter film ve rol arkadaşı Alan Rickman hakkında konuştu.

Helena Bonham Carter’ın kariyerine baktığımızda, seçtiği rollerin genelde olağandışı olduklarını görebiliriz. Kızıl Kraliçe’de bu gelenekten şaşmayan bir seçim. Anormal derecede büyük kafası ve kelle kesme emirleri vermeye olan yatkınlığıyla, Helena’nın oynamaktan oldukça keyif aldığı bir rol.

Bu hafta Den of Geek’te verdiği röportajda, Alis Harikalar Diyarında 2 – Aynanın İçinden filminde bu role dönmekle ilgili konuşuyor. Her ne kadar ilk filmde Helena’nın karakterine pek odaklanılmamış olsa da, bu yeni filmde Kızıl Kraliçe’nin hem geçmişiyle hem de şimdiki haliyle bayağı haşır neşir olacağız gibi duruyor.

Devam filmi fikri ortaya ilk çıktığında, tek istediğim iyi yazılmış olmasıydı. Ve öyleydi. Kızıl Kraliçe’nin o kendini beğenmişliğine yakışır bir biçimde “Benimle ilgili ne kadar da çok şey var,” demiştim [gülüyor]. Ondan sonra her şey yerli yerine oturdu. Geliştirecek de birçok şey vardı. Aslında keyifliydi, çünkü ilk filmde çok büyük bir yer kaplamıyordum. Bir şeyleri geliştirmek ve üzerinde uzunca çalışmak oldukça eğlenceliydi. Ve emin olun üzerinde çok çalışıyorum… işimi oldukça ciddiye alırım.

Şüphesiz ki Helena Bonham Carter elindeki role her şeyini veren aktrislerden; karakterleriyle bir bağ kurmak için sürekli yol arayan biri. Alice kitaplarını karıştırarak karakteriyle ilgili biraz araştırma yaptığından bahsediyor. Iracebeth’i ve onun kızgın, çocuksu tavrını anlamış gibi duruyor kendisi, “… Düşündüm ki, inanılmaz büyük bir kafası var. Herkesin kafasının alışıldık boyutlarda olması ona kendi kafasının ne kadar anormal olduğunu hatırlatıyor. Bu yüzden de sürekli diğerlerinin kafalarını kesmek için uğraşıyor.”

alan rickman helena bonham carter

Harry Potter’dan bir başka yüz -daha doğrusu ses- daha var yeni filmde. Kendisine adanan bu yeni filmin, Alan Rickman’ın son filmi olduğu söyleniyor. Alan ile daha önce de yakın bir şekilde çalışan Helena, Alan’ın ölümünden dolayı halen üzüntü duyan hayranlarına bir çift söz sarf ediyor:

Mavi bir kelebeği seslendiriyor olması şiirsel bir durum. Ve eşi Rima’yı bir nebze rahatlatacak şu sözler var: “Tırtıl her şeyin sona erdiğini sandığında bir kelebeğe dönüşür”. Çoğu zaman da kelebekler… anlarsınız ya, ölüm bir sonmuş gibi algılanabilir. Ama aynı zamanda… bu sizi rahatlatır mı bilemem ama, ölümü bir çeşit geçiş olarak düşünebilirsiniz.

Gözyaşlarımızı silmek için bize biraz zaman verin…

Of, tamam. Son olarak, Helena’nın söyleşisinin geri kalanını görmek için buraya tıklayın. Bu arada, kendisini beyaz perdede görmek ve Alan Rickman’ı bir kez daha duyabilmek için bu cuma çıkacak olan Alis Harikalar Diyarında 2 – Aynanın İçinden filmi için biletlerinizi almayı da sakın unutmayın!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir