Ian McKellen Neden Dumbledore Rolünde Oynamadığını Açıkladı!

Yüzüklerin Efendisi serisindeki ak büyücü Gandalf rolü başta olmak üzere, nice farklı rolle akıllara kazınan usta aktör; müthiş kariyerine Albus Dumbledore rolünü de ekleyebilirmiş! Variety‘nin haberine hep birlikte bakalım!

Felsefe Taşı ve Sırlar Odası filmlerinde Dumbledore’u oynayan Richard Harris 2002 yılında vefat ettiğinde McKellen Albus Dumbledore rolü için en büyük adaydı. Sunucu Stephen Sackur, BBC’de bir programa katılan McKellen’a Harris’in daha önceki eleştirilerini sordu. Richard Harris daha önce Ian McKellen ve arkadaşları Derek Jacobi ile Kenneth Branagh hakkında, “O adamlar teknik olarak harikalar ancak tutkusuzlar,” demişti.

McKellen, ise “Evet, saçmalık,” diye cevapladı.

Daha sonraysa McKellen yıllar önce bir Harry Potter filminde bir rol için telefon aldığını açıkladı.

“Beni arayıp Harry Potter filmlerinde oynamakla ilgilenir misin diye sorduklarında kimi oynayacağımı söylemediler.  Ne düşündüklerini anladım ve yapamadım… Beni onaylamayan bir aktörden rol devralamadım.”

Daha sonra sunucu, “Yani Dumbledore olabilir miydiniz?” diye sordu. McKellen ise gülerek şöyle cevap verdi:

“Bazı zamanlar Dumbledore’u görkemli bir şekilde oynayan aktör Mike Gambon’un posterlerini gördüğümde onun ben olduğumu düşünüyorum.”

Nihayetinde geri kalan filmlerde Dumbledore karakterini Mike Gambon canlandırmıştı. Ian McKellen’ın kararı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir