J.K. Rowling 2016 Yılının En Etkili Yazarı Seçildi!

rowling-lanetli-cocuk

Harry Potter ve onun büyülü dünyasıyla hayatlarımıza giren ve girdikten sonra da asla çıkarmak istemediğimiz yazar: J.K. Rowling. Kendisi Hollywood Reporter tarafından 2016 yılının en etkili yazarı seçildi.

J.K. Rowling tam anlamıyla mükemmel bir insan. Kazandıklarını hayır kurumlarıyla, bağış amaçlı yapılan etkinliklerle sürekli halka bir şekilde geri veriyor. Tabii en etkili ve değerli yazarlardan biri de aynı zamanda.

Hollywood Reporter ise yazısında ondan şöyle bahsetti:

 “Harry Potter serisi ya da gişe rekortmeni filmleri olmasaydı da J.K. Rowling bir şekilde başarıyı yakalardı.”

Bu deyiş bir bakıma gerçek de sayılabilir. Rowling, Potter’dan sonra da oldukça başarılı bir kariyer sürdürmeyi başardı. Boş Koltuk romanı BBC ve HBO ortak yapımı bir mini diziye uyarlandı. Sadece bununla da kalmayan Jo, ‘Robert Galbraith‘ takma adıyla bir gerilim serisi yazmaya devam ediyor ve bu seri de bir mini dizi olma yolunda. Bitti mi tabii ki hayır. J.K. Rowling özgün hikayesiyle, Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyununun sahnelenmesi için ilham kaynağı oldu.

Rowling e1476018496300

Bizlere göre yakında vizyona girecek olan Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filmi ise Rowling’in yaptıklarının sadece son damlası. Rowling içindeki bu bitmeyen sihirle bizlere büyülü dünyanın kapısını uzun süre daha açık tutacak gibi duruyor. Kendisine yaptığı her şey için teşekkür ediyor ve bu başarısı için kendisini tebrik ediyoruz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir