J.K. Rowling, Grindelwald’un Tıpkı Trelawney Gibi Bir “Görücü” Olduğunu Açıkladı!

Sayfalar dolusu tartışmalar, günlerce süren teoriler ve hala bütün gizemi ile sırrını koruyan Grindelwald ve Credence’a söyledikleri. Sonunda J.K. Rowling de konuya dahil oldu ancak işleri biraz daha karışık hale getirdi. Gelin, Rowling’in söylediklerine ve Grindel-Graves’in görüsüne tekrar bakalım.

Fantastik Canavarlar filminde, Percival Graves’ in ( yani Grindelwald’un ) Credence Barebone’a söylediği görü hakkında merak içerisinde olanlar; J.K Rowling konuya karanlık büyücünün aslında –maharetli zihnefendliğine ek olarak – Görücü olduğunu açıkladı.

Rowling’in ucu açık cevabı, Grindelwald’un gerçek bir görücü olduğu anlamı çıkarılabilirken, aslında durumu tanınmış cadılardan olan Cassandra Trelawney – bir ya da iki görüde bulunabilen – ve üç kuşaktan torunu olup, Hogwarts’ta Kehanet dersleri veren Sybill Trelawney gibi de olabilir.

Rowling’e Twitter üzerinden gelen bir soruda “Graves-Grindelwald – görülerim bana sadece çocuğun muazzam gücünü gösterdi – derken ne demek istiyordu? Bir görücü mü yoksa yalan mı söylüyor?” şeklindeki soruya aşağıdaki gibi cevap verdi:

“O bir Görücü VE yalan söylüyordu.”

Grindelwald’un bir Obscurus bulma ve kontrol altına alma arzusuna rağmen, Rowling, Grindelwald’un söylediği sözün hangi kısmının (ya da tamamının) yalan olduğu konusuna açıklık getirmedi.

Bir şekilde ilgili olabilecek bir anekdot; Rowling aşağıdaki gönderiyi Retweet etti. Aslında yazar, Grindelwald’un hangi ülke vatandaşı olduğunu hiçbir zaman doğrulamadı ancak Durmstrang’e gittiğini ve atıldığını bizlere bildirmişti.

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir