J.K. Rowling PEN Ödülü’yle Onurlandırılacak

JK-Rowling-SUM

J.K. Rowling‘in 2016 PEN Ebedi Galası ve Serbest İfade Ödülleri‘nde bu baharda PEN / Allen Vakfı Ebedi Hizmet Ödülü’nü alacağı açıklandı. Bu prestijlli ödül daha önceden de, ifade özgürlüğü ve serbest fikir akımlarını savunmada PEN‘e katılımlarını onurlandırmak amacıyla Toni Morrison ve Salman Rushdie gibi yazarlara verilmişti.

PEN, insanların her yerde edebiyat oluşturmak için özgürlüğe sahip olmasını temin etmek, bilgileri ve fikirleri yaymak, görüşlerini dile getirmek ve herkesin başkalarının görüşlerine, fikirlerine ve eserlerine ulaşmasını olanaklı hale getirmek için çalışan bir organizasyondur.

25 Ocak tarihinde (dün) yapılan bilgilendirmede, PEN Jo’yu ifade özgürlüğünü savunduğu; kurucusu olduğu yardım vakfı Volant ve bakım evindeki çocuklar ile ailelerini yeniden buluşturmak için çalışan kar amacı gütmeyen organizasyon Lumos için bu ödüle layık gördüğünü duyurdu. Bu onur üzerine, Jo duygularını şöyle ifade etti:

“Bu ödülü aldığım için son derece onur duydum ve gıpta ettiğim bir organizasyon tarafından ahlaki değerler konusunda takdir edildiğim için gururum okşandı.”

PEN Amerika başkanı Andrew Solomon ise bu yıl ödülü Jo’ya verme kararını şöyle yorumladı:

“Rowling ile hem kitaplarda hem kitap dışındaki deneyimleri vasıtasıyla, sayısız çocuk sadece kendi akılları ile konuşmanın gücünü değil aynı zamanda diğerlerini dinlemenin kritik önemini de öğrendiler.”

Ödül 16 Mayıs’ta New York’ta yapılacak PEN galasında takdim edilecek. Jo’ya kucak dolusu tebrikler – hakkıyla kazanılmış bir ödül!

Etiketler:, ,

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir