J.K. Rowling’e Bir de Müzik Eleştirmeni Olarak Bakalım!

Herkes J.K. Rowling’in yazar, senaryo yazarı ve hayırsever olduğunu bilir. Peki Harry Potter serisinin yaratıcısının müzik eleştirmeni olduğunu duymuş muydunuz?

Rowling online müzik bloğu Ruth and Martin’s Album Club’ın konuk dinleyicisiydi. Bu bloğun şöyle bir katı kuralı bulunmakta: Eleştiriyi yapan kişinin o albümü daha önce dinlememiş olması ve adamakıllı bir inceleme yapması için de üç defa dinlemesi gerektiğidir.

J.K. Rowling’in Violent Femmes’ın 1983’de aynı adlı çıkış albümünü dinlemesine karar verildi. Rowling albümün çıktığı 1980’lerin başındaki gençlik yıllarını ve zamanında müziğin hayatına etkilerini yad etti. Violent Femmes’ın albümüyle ilgili neyi beğenip beğenmediğinden bahsetti.

Evinde J.K. Rowling kimdir?

Roman ve senaryolar yazarım. Rahatlamak için de Twitter’da siyasetle ilgili tartışmalara girerim.

Jo’nun favori ilk 3 albümü ne diye sorarsak?

1. Revolver, The Beatles

2. Broken English, Marianne Faithful

3. Günden güne değişir. Mesela dün Velvet Underground’un White Light, White Heat’iydi. Bugün Hozier’in Hozier albümü.

-J.K. Rowling The Violent Femmes albümünü ilk defa dinliyor.

“Nasıl oldu da Violent Femmes gözümden kaçtı bilmiyorum. Bu albüm çıktığında 18 yaşına girmiştim. Ama o zamanlar The Beatles’la kafayı bozmuştum. Dönemin gruplarından gerçekten sevdiklerim, öne çıkanlar the Smiths ve the Psychedelic Furs idi. Muhteşem bir gitaristi olan her grubu severdim. Ben de gitar çaldım, tabii çoğu odamda yalnızken.”

Evet, bu albümü en az 3 kez dinledin, ne düşünüyorsun?

“Duyduğum o cazip akustik gitar çalan nakarat kanımca müthişti! Bu grubu seveceğim ve onların bir tişörtünü, tüm geçmiş katalogları alacağım dedim kendi kendime. Ve tabii ki bu yeni takıntımla herkesin içini bayacağım!”

İlk dinlemede emin olamadığını hatta nefret edebileceği noktalar olduğunu belirtirken üçüncü dinlemeden sonra J.K. Rowling albüme bayıldığını itiraf ediyor ve 10 üzerinden 8.5 veriyor.

Sizler Rowling’in bu yönünü nasıl buldunuz? Daha önceden haberiniz var mıydı? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Site Yorumları
1 Yorum