J.K. Rowling’in Yazdığı Sirius Black ve James Potter Öyküsü Çalındı!

J.K. Rowling'in Yazdığı Sirius Black ve James Potter Öyküsü Çalındı!

J.K. Rowling‘in 2008 yılında kaleme aldığı, Sirius Black ve James Potter‘ın kısa macerasını konu alan öyküsü çalındı!

J.K. Rowling, hayranlarına 25,000 Pound‘a alıcı bulan ve bir hırsızlık sonucu çalınan Harry Potter serisine ait el yazması ön bölümü satın almamaları çağrısında bulundu! Seferberlik zamanı! Kayıp aranıyor!

Bir yardım kampanyası sırasında 25,000 Pound’a alıcı bulan, Rowling tarafından elle yazılan ve dünyada bir eşi daha olmayan Harry Potter öyküsü, The Telegraph‘ın haberine göre çalındı. Hırsızların eserin değerini bilmeden davranmasından ve esere zarar vermesinden korkuluyor.

Söz konusu çalınan öyküyü okumak için tıklayın!

J.K. Rowling tarafından, bir posta kartının arkasına yazılan ve yaklaşık 800 kelimeden oluşan bölüm, bir yardım kampanyası sırasında Birmingham’lı bir hayırsever tarafından satın alınmıştı. Hırsızlık ise, evin sahibinin Steven Segal ile birlikte Bangkok’a yaptığı bir iş gezisi sırasında gerçekleşti.

Rowling, Harry Potter hayranlarından bir eşi daha olmayan bu el yazmasını satın almamalarını rica etti.

J.K. Rowling'in Yazdığı Sirius Black ve James Potter Öyküsü Çalındı!

El yazması eseri 2008 yılında PEN yararına düzenlenen bir açık artırmada satın alan kişi, hırsızlık olayını Bangkok’tayken kız kardeşi ile yaptığı bir telefon görüşmesinde öğrendi.

Eve giren hırsızlar, ev sahibinin babasından kalan diğer bazı mücevherat ile birlikte sıradan bir A5 kağıt gibi görünen Rowling tarafından kaleme alınan el yazmasının da bulunduğu üç kasayı soydu.

Sadece isminin açıklanmasını isteyen iş adamı Hira, yaşanan korkunç hırsızlığın bir fırsatçılık olduğunu ve eseri çalanların onun kıymetini bilmeden bir kenara atacak olmalarından korktuğunu belirtti.

“Büyük bir Harry Potter hayranı değilim,” şeklinde konuşan Hira sözlerine şöyle devam etti:

“Hayır kuruluşuna yardım için satın aldım ve kutusundan dahi çıkarmadım. Böyle bir şeyin olması gerçekten şok edici.”

25,000 Pund’a alıcı bulan posta kartının, güncel değerinin 60,000 Pound olduğu tahmin ediliyor.

West Midland Polis departmanı, 13 Nisan ile 24 Nisan arasında gerçekleşen hırsızlığa ışık tutacak tüm kaynaklara açık olduklarını belirterek, dünya üzerindeki Harry Potter hayranlarının konuya hassasiyet göstereceklerini umduklarını söyledi.

Konuyu araştıran polis müfettişi Paul Jauncey ise şunları söyledi:

“Bu eşsiz parçayı satın alacak kişi, gerçek bir Harry Potter hayranı olacaktır. El yazmasını gören ya da satın alması teklif edilen kişilerin polis ile irtibata geçmesini istiyoruz.”

Rowling, Twitter üzerindeki yaklaşık 10 milyon takipçisi ile şunları paylaştı:

“Eğer bu eşya size teklif edilirse lütfen satın almayın. EnglishPen hayrına yapılan müzayedede, yazarların özgürlüğünü desteklemek için satın alınmıştı.”

J.K. Rowling'in Yazdığı Sirius Black ve James Potter Öyküsü Çalındı!
Bankalara yatırım danışmalığı yapan, eserin 47 yaşındaki sahibi Birmingham’daki evinde konuştu.

“Büyük bir şok yaşadım ve bu duruma alışmam biraz zaman aldı. Steven Seagal ile Bangkok’a yaptığım bir iş ziyareti sırasında hırsızlık olayını öğrendim. Kız kardeşimden bir telefon aldım, hepsi bu. Sonrasında kasaların çalındığını öğrendim. Üç kasayı birden götürmüşler ve içlerinden birinde el yazması vardı. Gerçek hedefin Rowling’in eseri olup olmadığından emin değilim. Şanslı günlerindelermiş gibi görünüyor. Eşi benzeri olmayan bu eser, tamamen benim sorumluluğumdaydı.”

Son derece korkunç bir olay ve güvenli bir şekilde tekrar elime geçmesini umuyorum. Esas korkum ise hırsızların onun gerçekten ne olduğunu ve değerini bilmemeleri ihtimali. Artık bunca insan durumdan haberdar iken, satmaları ve alıcı bulmaları gerçekten çok zor.

El yazması ile birlikte bazı mücevherleri de çaldıkları için, eserin değerini anlamadan bir kenara atmalarından ve mücevherlere odaklanmalarından korkuyorum. Böyle eşsiz bir eser tamamen kaybolabilir.”

J.K. Rowling'in Yazdığı Sirius Black ve James Potter Öyküsü Çalındı!

Sadece tek bir Harry Potter kitabı okuduğunu belirten Hira sözlerine şöyle devam etti:

“Asıl amacım elinde iyi fırsatlar bulunmayan insanlara yardım etmekti. Böylece verdiğim para daha güzel projelerin ortaya çıkması için kullanılabilirdi.”

O zamanlar müzayedede, bir pazarlığın ortasındaymış gibi hissettiğini söyledi.

Steven Seagal’ın temsilcileri ise gazetecilerin konu hakkında görüşme isteklerine henüz yanıt vermedi.

El yazması hikaye, Harry Potter’ın doğumundan üç yıl öncesine giderken, James Potter ve Harry’nin vaftiz babası Sirius Black’in gençliği ile ilgili bir kısmı anlatıyor.

J.K. Rowling'in Yazdığı Sirius Black ve James Potter Öyküsü Çalındı!

Motosikletleri ile hız limitini aştıkları için peşlerine takılan iki muggle polisten, süpürgeleri ile kurtulmaları da hikayede anlatılan bölüm içerisinde.

El yazmasında bulunan hikaye, sonrasında matbaaya girmiş ve kitapçılarda neredeyse 10,000 kopya satmıştı.

2008 yılında Telegraph gazetesinin haberine göre, bahsi geçen hikaye bir gün içerisinde en hızlı ve en çok satan kısa öykü olarak tarihe geçmişti.

Eğer, el yazmasının nerede ve kimde olabileceği hakkında bir fikriniz varsa, lütfen West Midland Polis departmanı ile iletişime geçin. İngiltere biraz uzak kalırsa ve yerel emniyet teşkilatına ulaşmanız da zaman alırsa, Rowling’e bir tweet atarak yardımcı da olabilirsiniz.

Söz konusu çalınan öyküyü okumak için tıklayın!

⁠⁠⁠Evapsie!
Etiketler:
6 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir