Japonya’da Anime Tarzında Tasarlanmış Harry Potter Karakterlerinin Ürünleri Satışa Çıktı!

hp-1

Sen bir “chibi”* büyücüsün Harry!

Harry Potter cephesinden bu sefer de oldukça kawaii* bir haber geldi.

Günümüzün en büyük fantastik konulu oyun ve anime üreticilerinden biri olan Japonya‘da, genel olarak bu türün yabancı örneklerine karşı pek rağbet olmadığını görürüz. Ama bunun bir istisnası varsa, o da kesinlikle Harry Potter Serisi’dir. Japonya’da bir hayli hayranı bulunan bu serinin neden ön yargıları aşarak Japonların beğenisini kazandığını tahmin etmek çok da zor değil aslında. Tıpkı Harry Potter Serisi‘nde olduğu gibi anime aleminde de olağanüstü güçleri olan öğrencilerin okul hayatlarının, kulüp aktivitelerinin ve tabi ki atıldıkları maceraların anlatıldığı pek çok yapım bulunmakta ve neredeyse en popüler izlenme oranına sahip animeler de yine bu türün içinden çıkmakta.

Harry Potter ve diğer karakterleri bir animenin içerisinde hayal etmenin oldukça kolay olacağını fark eden üreticiler de bu fikirden yola çıkarak anime stilinde tasarlanmış Harry potter karakterleriyle ilgili ürünleri satışa çıkarıyorlar. Ve işin ilginç yanı bu yeni ürünler sadece hayran çalışması olarak değil bizzat Warner Bross lisanslı orijinal parçalar olarak karşımıza çıkıyor.

 

hp-3

Satışa sürülecek ilk ürün 12 parçalık bir kart koleksiyonu. Kartların üzerinde karakterlerin anime tarzda çizimlerinin yanı sıra araka planda okuldaki binaların amblemleri ve kartların arkasında da “Harry Potter” yazısı bulunuyor.

İşte koleksiyondaki kartlardan bazıları.

Serinin baş kahramanı Harry Potter‘ın kartı.

hp-4

Animelerin vazgeçilmezi “tsundere“* karakterine cuk oturacak Severus Snape ve bir diğer klasik karakterde onun”PatronuAlbus Dumbledore.

hp-7

Gözlerimizden kalpler fışkırarak görüyoruz ki serideki sevimli hayvanlar da unutulmamış. İşte baykuş Hedwig ve Şahgaga.

hp-10

Bu on iki kartın her biri 378 yen (US$3.15) fiyatıyla satışa sunuldu ve ülke çapında, Animate gibi anime ürünleri satan mağazalarda bulunuyor. Ayrıca online olarak alışveriş yapmayı tercih eden hayranlar için Movic ve Froovie adlı siteler üzerinden de ürünlerin satışı yapılmakta.

Bu baharda ürün paletini genişletmeyi hedefleyen üreticiler, rozetler, saat kayışları ve akrilik anahtarlıkları da 300 ile 700 yen arasında değişen fiyatlarla müşterilerine sunmaya hazırlanıyor. Şimdilik 13 Harry Potter karakteri anime formuna kavuşturulmuş olsa da eğer talepte artış görülürse başka karakterlerin de bu ürün serisine dahil edilebileceğini de söylemeden geçmeyelim.

Chibi, sevimli mi sevimli bir Voldemort görmek için şimdiden sabırsızlandığınızı görür gibiyim!

kawaii* Japonca’da “şirin” anlamına gelen kelimenin Latin harfleriyle vücut bulmuş şeklidir.

chibi* Animelerde karakterilerin küçük vücutlu, kocaman kafalı ve büyük gözlü çizildiği, genellikle şirinlik ve ya parodi içeren durumlarda kullanılan çizim tarzı.

tsundere* Dışarıdan soğuk, içine kapanık ve saldırgan görünen, fakat aslında içinde iyi kalpli ve sevimli  biri olan karakterlere verilen genel addır.

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir