Jim Kay, Harry Potter Büyüsünü Paris Tren İstasyonuna Götürüyor!

jim-kay-harry-paris

Evet, doğru okudunuz. Harry Potter efsanesi, büyücü bir çocuğun Londra King’s Cross Tren İstasyonu’ndan Hogwarts’a yolculuğu ile başlasa da, önümüzdeki birkaç ay boyunca bu büyülü yolculuğun bir kısmı Paris’te olacak!

Fransız gazetesi Gazette du Sorcier‘in haberine göre, Jim Kay’in sanat eserlerinin muhteşem replikaları, Paris’in Montparnasse tren istasyonunun 24. Platformunda sergilenecek.

Sergilenecek eserlerin arasında Diagon Yolu, Peron 9 3/4 , Harry’nin Basilisk ile karşılaştığı sahne, bazı çizimler ve Peron 9 ¾’ in merdivenleri olacak. Kay’in olağanüstü sanat eserleri Felsefe Taşı’ndan ve Sırlar Odası’ndan ilham alıyor. Sergide, Harry’nin Hogwarts Ekpresi‘ni ilk gördüğü an, daha küçük detayları içeren – bahçe cinleri gibi – çizimler de bulunuyor. Sergi, Fransa’da bu aybaşında yayınlanan Harry Potter ve Lanetli Çocuk tanıtımının bir parçası aslında.

Sergiyi ziyaret edecekler, Ron Weasley’nin, Draco Malfoy’un, Albus Dumbledore’un ve mektup taşıyan bir baykuşun portrelerini de görebilir. Hazırlanan bu sergi, tüm ihtişamı ile ziyaretçilerine keyifli dakikalar sunmayı bekliyor.

Sergi 10 Ekim 2016’dan 17 Ocak 2017’ye kadar sizleri bekliyor olacak.

Gazette du Sorcier’in editörü Cory Faniel’e buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Eğer yolunuz Paris’e düşerse ve bu büyülü sergiyi gezme şansınız olursa, bizlerle paylaşmayı unutmayın! Ve evet, günün birinde böyle bir sergiyi ülkemizde görsek, ne kadar harika olurdu değil mi?

hedwig-jim-kay-paris

hogwarts-ekspresi-jim-kay-paris

harry-nagini-jim-kay-paris

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir