Johnny Depp, RESMİ Olarak Gellert Grindelwald Rolüyle Fantastik Canavarlar Kadrosunda!

johnny-depp-gellert-grindelwald-fc

Leaky Cauldron sitesinin yazarı Catherine, iki önemli David ile çok değerli bir röportaj yaptı: Harry Potter filmlerinin yönetmeni David Yates ve Harry Potter yapımcısı David Heyman. Röportaj sırasında konu Johnny Depp‘in Gellert Grindelwald rolünü almasına geldi ve gerçekten de heyecan verici bir söyleşi gerçekleşti. Bazı şeylerin ilk defa resmi bir ağızdan duyulduğu bu keyifli sohbete hep beraber göz atalım!

Geçtiğimiz haftada, Johnny Depp’in Fantastik Canavarlar serisinin bir parçası olabileceği haberi sızdırılmıştı. Özellikle Gellert Grindelwald rolünü oynayacağı düşünülüyordu, fakat resmi bir açıklama bir türlü gelmemişti. David Yates ve David Heyman ikilisi bunu doğruladı ve biz hayranlar için bu sırrın bu kadar uzun süre açığa çıkmaması da hayretle karşıladıklarını bildirdi.

David Heyman şunları ekliyor:

Bu sahneleri daha önceden çekmiştik. Çok şaşırmıştım. Tamamen delilik gibiydi. Bu haberin çok daha önce sızacağına ikna olmuş gibiydim. Bu günlerde çok az sayıda sırrı saklı tutabiliyorsunuz, özellikle böyle bir durumda! Kendisi Leavesden’e geldiği zaman, iki gün boyunca sahneleri çektik… ve açığa çıkmadı. Bu delilik.

“Gizlilik yemini edilmişti,” diye ekliyor David Yates bir gülümsemeyle.

david_yates_david_heyman

David Heyman, Yates’e bir bakış atıyor. “Eh bilirsin, insanlar sözlerini tutmamaya eğilimlidir.”

Johnny Depp’in Fantastik Canavarlar’da oynayacağı haberi sızınca etrafı bir heyecan dalgası ve alay konusu sarmıştı. Birçok hayran özellikle Depp’in gündemdeki aile içi şiddet skandalı yüzünden bu yeni haber hakkında endişeliydi.

David Yates ise neden Depp’i seçtiklerini şöyle açıklıyor:

Film için rol dağılımlarının ana prensibi en iyi oyuncuyla anlaşmaya varmaktı. En yaratıcı, ilginç olan ve spesifik bir karaktere uyan oyuncuları arıyorduk. Grindelwald karakterine yaklaştıkça şöyle düşündük, ‘bunu daha ilgi çekici bir yöne kim çekebilir?’. Bu sektör, garip ve eski bir sektör. Bir haftalığına görkemlisinizdir. Fakat gelecek hafta insanların garip şeyler söylediğini duyarsınız, aşağı ve yukarı dalgalanırsınız. Fakat kimse sizin saf yeteneğinizi çalamaz.

Johny Depp gerçek bir sanatçı. Popüler kültürümüzde gerçekten yankı uyandırabilmiş bazı karakterleri o yarattı. Gerçekten çok ilham dolu bir sanatçı. Grindelwald hakkında neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorduk. Korkusuz; yaratıcı; hırslı. Kendisinin bir çeşit eğlenceli ve özel bir şey yapacağını düşündük. Bu yüzden ona gittik, tamamen bu bencil yönelim yüzünden. Ünlü olup olmamasını umursamıyoruz. Sadece ilginç biri olduğunu biliyoruz.

David Heyman bu konu hakkında birkaç söz söylemek için araya giriyor:

Grindelwald ikonik bir karakter. Bu yüzden ağırlığı olan bir oyuncu tarafından oynanması önemliydi. Depp’in de bu ağırlığa sahip olmasının bir sebebi var. Beklenmedik seçimler yapan mükemmel bir oyuncu.

johnny-depp

David’lere filmlerin başlığının ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar’ olduğunu hatırlattım. Ayrıca Grindelwald duyurusuyla birlikte, ‘Canavarlar’ yeni bir Voldemort-Harry benzeri hikayenin arkasında kalacak gibi görünüyor. David Yates onaylıyor:

Şimdilik canavarlar ikinci filme biraz daha önemsiz olarak giriyor ve Grindelwald biraz daha ön plana çıkıyor. Şimdilik. Fakat canavarları çok seviyoruz. İkinci filmde heyecan verici bir yaratık mevcut -bir Çin canavarı aslında-. İkinci filme daha fazla canavarı nasıl koyabiliriz diye Rowling ile birlikte araştırıyoruz.

Heyman daha felsefi bir cevap veriyor ve buna bayılıyoruz:

Bir bakıma, canavarlar çantanın içindeki yaratıklar. Fakat aslında hepimizin içindeki yaratıklar. […] Canavarların filmde bir noktaya kadar oyunda kalacağını düşünüyorum. Ayrıca Rowling’in yazdıklarının çok büyük bir kısmı canavarlar hakkında. Bu, baskının bir sonucu.

Sizler David’lere katılıyor musunuz? Grindelwald rolü için Johnny Depp sizce de en uygun tercih miydi? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Grindelwald’un arkadan da olsa kısa bir süreliğine görüldüğü o fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Gellert Grindelwald Hakkında Bilmeniz Gerekenler

⁠⁠⁠Evapsie!
5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir