“Konuşan Kitap”tan Türkçe Harry Potter Sesli Kitapları

konusan-kitap-harry-potter

Sesli kitap yurtdışında çok yaygın ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirilse de ne yazık ki ülkemizde gereken değeri henüz bulamadı gibi. Öncelikle görme engelli dostlarımız için büyük değer taşıyan bu tarz projelerden birisi de Konuşan Kitap.

Kendileri J.R.R. Tolkien‘den C.S Lewis‘e, Agatha Christie‘den J.K. Rowling‘e çok dolu bir sesli kitap arşivi hazırlamışlar. Arşiv hâlâ genişlemeye devam ediyor. Bizim ilgimizi ise özellikle Harry Potter rafları çekti.

Ama öncelikle Konuşan Kitap neymiş, kendilerinden dinleyelim:

“Konuşan Kitap bir sesli kitap hizmetidir. Ortaya çıkış amacı, başta görme engelli dostlarımız olmak üzere, okuma yazma bilmeyen ve herhangi bir sebeple istediği her an kitaba ulaşamayan insanlarla ve elbette ki kitap dinlemeyi seven herkesle kütüphanemizi paylaşmaktır. Okunacak tüm kitapları dinleyicilerin belirlediği Konuşan Kitap kanalında, J.R.R Tolkien, J.K. Rowling, C.S Lewis, Paulo Coelho, Agatha Christie, G.R.R Martin, Antoine de Sant-Exupery ve Montaigne gibi bir çok yazarın kitabına ulaşabilirsiniz.”

Bu zamana kadar Harry Potter serisinin ilk üç kitabını seslendirme fırsatı bulmuşlar. Bunları hemen aşağıdan dinlemeniz mümkün:

1. Harry Potter ve Felsefe Taşı

https://www.youtube.com/playlist?list=PLhGlVVnswx1wlnY9XZ6ko6ekzNSP0J76r

2. Harry Potter ve Sırlar Odası

https://www.youtube.com/playlist?list=PLhGlVVnswx1ykcBE9oyvCKeVZW6ArKOYx

3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

https://www.youtube.com/playlist?list=PLhGlVVnswx1wwFGMwqlAT2h22vkK5mL-8

Konuşan Kitap‘ın seslendirdiği diğer kitapları buradan dinleyebilirsiniz. Ayrıca kendilerini Facebook‘tan da takip edebilirsiniz.

Karşılıksız ve büyük bir özenle yaptıkları bu harika işi kutluyoruz. Siz de çevrenizdeki görme engelli dostlarınız başta olmak üzere, kitapsever arkadaşlarınızla bu projeyi paylaşıp dünyayı güzelleştirebilirsiniz!

Forumdan Cevaplar!