Michael Gambon Lanetli Çocuk’ta Hermione’yi Canlandıran Oyuncunun Seçimi Hakkında Konuştu

Michael Gambon

Son altı Harry Potter filminde Albus Dumbledore’u canlandıran Sir Michael Gambon, Harry Potter ve Lanetli Çocuk‘ta Hermione Granger’ı canlandırması için Noma Dumezweni’nin seçilmesi hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Michael Gambon konu hakkında;

Teninizin rengi önemli değil, değil mi? Beyaz ya da siyahi bir oyuncu olmanız hiçbir fark yaratmıyor. Oyun sahnelendiği ve aktris konuşmaya başladığı anda oyuncunun ten rengini en fazla beş dakika içinde unutursunuz. Tanrı aşkına bunun ne önemi var? Tamamen saçmalık ve rahatsız edici!

diyerek Hermione’yi canlandırması için siyahi bir aktrisin seçilmesinin hiçbir önemi olmadığını ve bunun bir fark yaratmadığını düşündüğünü ifade etti.

Noma Dumezweni

Ayrıca Gambon, J.K. Rowling’in 2007’de Dumbledore’un eşcinsel olduğuna dair yaptığı açıklamadan daha önceden haberi olduğunu itiraf etti.

Sanırım bu fikir hikaye ilerlerken öylesine ortaya çıktı. J.K. Rowling bir gün yanıma geldi ve Dumbledore’un eşcinsel olduğunu söyledi. O güne kadar üç yıldır birlikte çalışıyorduk! Ben de sette bu bilginin ışığında davranmaya başladım. Sonra yönetmen yanıma gelip ne yaptığımı sordu. Ben de ona bu hikayeyi yazan kadının bana oynadığım karakterin eşcinsel olduğunu açıkladğını söyledim. Yönetmen bana inanmadı ve o sırada sette olan J.K. Rowling’e sordu. Yani ben karakteri ‘eşcinselmiş gibi’ oynamadım. Olduğu kişiyi canlandırdım.

Michael Gambon dumbledore

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir