MTV’nin İlk “Cinsiyet Ayrımcılığından Uzak” Oyunculuk Ödülü Emma Watson’ın Oldu!

Geçtiğimiz ay Cinsiyetsiz Ödüller (Gender-Neutral Acting Award) kategorilerinin açıklanmasıyla MTV‘den Chric McCarthy “Seyirci aslında kadın-erkek ayrımını yapmıyor, biz de dedik ki, ‘hadi bunu yok edelim!'” demişti. Geçtiğimiz gün ise bu ödüllerin ilki sahiplerini buldu!

Bir önceki gün MTV ilk büyük çaplı cinsiyetsiz sinema ve televizyon ödüllerine ev sahipliği yaptı. Amaç ‘en iyi erkek oyuncu‘ ve ‘en iyi kadın oyuncu’ gibi ikiye ayrılmış kategoriler yerine ‘en iyi oyuncu’ gibi cinsiyet gütmeden tek bir ödül verilmesi. İlk ödüllerden birinin sahibi de tanıdığımız ve çok sevdiğimiz bir oyuncu; Emma Watson oldu. Beauty and the Beast‘deki rolü ile en iyi aktör ödülünü kazanan Emma Watson o gece ilham verici bir konuşmaya da imza attı.

Cinsiyetsiz Ödüller girişimi hakkındaki düşüncelerine yer verdiği konuşmada etkileyici sözler söyledi.

“MTV’nin oyunculuk adına cinsiyetsiz ödüller verme girişimi herkes için farklı bir anlam taşıyor. Ancak benim için bu kendini başkasının yerine koyma yeteneğini ifade ediyor. Ve bu iki farklı kategoriye ayrılmak zorunda değil. Bu benim için çok anlamlı.”

Ödüllerin bir başka kazananı ise Netflix‘in Stranger Things dizisinde tanışıp sevdiğimiz Eleven karakterini canlandıran Millie Bobby Brown oldu.

Cinsiyetsiz ödüller kavramı bazı kesimlerce şimdilik yanlış bir girişim olarak görülüyor. Şimdiye kadar alınan ödüllerin büyük çoğunluğunu erkek adayların aldığını düşünüldüğünde böyle bir girişimde kadınların domine edilip ödül alamayacaklarını düşünenler var. Ancak günümüzde cinsiyet kavramının biyolojik olarak kaldığı ve düşünsel olarak yok olmaya başladığı şu dönemlerde böyle bir girişim çok da şaşırtıcı değil.

Bu girişimin ilk ödülünü sevdiğimiz bir oyuncunun alması ise tabii ki oldukça güzel! Siz ne dersiniz?

⁠⁠⁠Evapsie!
4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir