Newt Scamander’ın Hogwarts’tan Atılmasına Dair Resmi Belgeler Ortaya Çıktı!

newt scamander graves sorgu macusa

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filmini izleyen hayranlar Amerikan Seherbaz Percival Graves (Colin Farrell) ile Newt Scamander (Eddie Redmayne) arasında geçen MACUSA‘daki sorgu sahnesinde ilginç bir detay yakalamış olabilirler. Bu sahne Newt’in Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan neredeyse atılması hakkında geçiyor. SnitchSeeker o sahnenin derinlerine iniyor, gelin hep birlikte bu önemli detaylara göz atalım!

Öncelikle o sahneyi hatırlayalım:

Graves’in okuduğu formu fark ettiniz mi? Bilin bakalım ne yazıyor, Çanta Dolusu Canavar: Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar’ın Film Büyüsünü Keşfedin (The Case of Beasts: Explore the Film Wizardry of Fantastic Beasts and Where to Find Them) adlı kitabında gösterildiği gibi Newt’in okuldan atılmasına dair tüm bilgiler gerçekten de o kağıtta. Bu formu yaratan grafik tasarımcıları MinaLima, Newt’in atılmasıyla ilgili detayları hiç şüphe yok ki J.K. Rowling’den edinmiş.

newt scamander hogwarts belgesi

SnitchSeeker bu yazıya yakından bakmış (kitabın içinde de küçücük bir kısımdan oluşmakta) ve bu MACUSA formundan aşağıdaki bilgilere ulaşabilmiş:

AD: Newton Fido Artemis Scamander

YAŞ: 29

İKAMETGAH: İngiltere, Birleşik Krallık

DIŞ GÖRÜNÜŞ: Saç: koyu; Gözler: yeşil/mavi; Yapısı: Uzun ve ince

SUÇ: İnsan hayatını tehlikeye atan büyülü bir canavarın yasa dışı olarak bulundurma ve Hayvan Refahı Yasaları’nın Madde 101/304 ihlali

TARİH: 1913

MAHAL: Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu, Birleşik Krallık

SINIFLANDIRMA: 3

GÖRGÜ TANIKLARI: Birden fazla.

NOTLAR: İnsan hayatını tehlikeye atan büyülü bir canavarın yasa dışı olarak bulundurduğu ve Hayvan Refahı Yasaları’nın Madde 101/304’ünü ihlal ettiği için Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan atılması önerildi.

Sihirli Canavar: Carcar (Jarvey), Sınıflandırma XXX

Aldığı Ceza: Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan atılma.

  • Bu ceza uygulanmadı.
  • Hogwarts Profesörü Albus Dumbledore Newton’ı savunmuş ve sonucunda adı temize çıkmıştır.

*Ayrıca Sihir Bakanlığı Hayvan Refahı Dairesi’ne bu ihlal hakkında bilgi verilmiş ve sihirli canavarın yeni bir yere gönderilmesi istenmiştir.

Newt okuldan atılmış ama öncesinde Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nda Harry Potter’a yaptığı gibi Albus Dumbledore sevdiği öğrencisini savunmuş ve Newt’in sihirsel eğitimi bitene kadar Hogwarts’ta kalmasını sağlamıştır. Newt 1897 yılında doğmuş ve atılmasına yol açan olay 1913 yılında gerçekleşmiş olduğuna göre genç Hufflepuff’lı Hogwarts’tan atıldığında 16 yaşlarında yani beşinci veya altıncı sınıftaydı.

Bir diğer ilişkili nokta ise (filmde Zoe Kravitz’in hayat verdiği) Newt’in eski kız arkadaşı Leta Lestrange’ın onun Hogwarts’tan neredeyse atılmasından sorumlu olmasıdır. Bu Fantastik Canavarlar filminin geçen ay gerçekleşen galasında SnitchSeeker’ın Harry Potter yazarına konuyla ilgili sorusuna J.K. Rowling’in üstü kapalı bir şekilde verdiği cevaptı.

Çanta Dolusu Canavar kitabının dokuzuncu sayfasından:

Albus Dumbledore isminin geçmesinin yanında Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar ayrıca garkenezlerin bir anlığına karşımıza çıkması, Ölüm Yadigârları, sembol, Gellert Grindelwald (gelmiş geçmiş en güçlü Karanlık büyücülerden biri) ve tabii Newt’i Hogwarts’tan ayrılmaya mecbur bırakan asıl neden olduğu ortaya çıkan Leta Lestrange gibi Harry Potter serisinden pek çok unsuru barındırmaktadır.

Son olarak, IMDb Kasım 2018’de çıkacak Fantastik Canavarlar’ın ikinci filmi için yeni bir özet paylaştı. Bu özette Leta’nın Newt’le olan ilişkisine değinilmekte ve Albus Dumbledore’un adını tekrar duyuyoruz:

Newt yoluna devam etmeye çalışır ancak Leta onun hiç beklemediği anlarda karşısına çıkmaya devam eder. Bir süre sonra Newt, onun bunu sadece Grindelwald’u alt etmesi gereken Dumbledore’dan bahsetmek için yaptığını anlar.

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir