Pokémon Go’nun Ardından Neden Bir “Harry Potter Go” Uygulaması Olmasın?

Pokemon_GO_620-400

Sokaklarda Charmander peşinde koşturabiliyoruz da neden Charlie Weasley rolüne soyunarak ejderha yakalayamıyoruz ya da Newt Scamender‘ın izinden gidip kendimize fantastik canavarlar bulamıyoruz? İşte bu sorudan yola çıkan pek çok Harry Potter hayranı serinin Pokémon Go’ya benzer bir uygulamasının yapılması hayaliyle yanıp tutuşuyor. Haksız da sayılmazlar.

Yakın zamanda ellerindeki telefonlarla yolda bir şeyler arayan insanlarla karşılaşıp sosyal medyaya da biraz maruz kaldıysanız Pokémon Go‘nun ne olduğunu çoktan biliyor olmalısınız. Nintendo tarafından geliştirilen Pokémon Go, arttırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde bir çılgınlığa dönüşerek pek çok oyun meraklısını sokaklara döktü.

Oyunun bir anda artan popülaritesi ve oldukça eğlenceli oynanış biçimi, insanların en sevdikleri yapımları ya da serileri de arttırılmış gerçeklik penceresinden deneyimleme isteğiyle dolup taşması gibi bir sonuç doğurdu. Elbette Pokémon Go oyuncuları arasında aynı zamanda Harry Potter hayranı olanlar da var ve gerçek hayata adapte eden uygulamanın büyücü dünyası için de geliştirilmesi fikrinin ortaya atılması çok da uzun sürmedi.

13_0

Peki dediğimiz gibi bir Harry Potter Go uygulaması hayata geçirilirse uygulamanın bize sunacağı olanaklar neler olabilir?

  • Pottermore sanal ortamda insanlara binalarını ve asalarını seçebilme olanağı tanıyor zaten. Peki böyle bir uygulamanın yaratılması halinde size binanızı seçme ve gerçek hayatta sizinle aynı binada olan kişilerle tanışma ve etkinliklere katılma şansı yaratması oldukça ilgi çekici olmaz mıydı? Quidditch müsabakaları düzenlemek, iksir denemeleri yapmak ve patronusunuzu yaratmak gibi eklentiler sadece şimdi aklımıza gelenler. Detaylı bir şekilde üzerinde durulduğunda daha kim bilir neler bulunabilir.
  • Özellikle de Fantastik Canavarlar filminin de yaklaşmasıyla akıllara gelen ilk etkinlik elbette ki fantastik canavar yakalamak oluyor. Böcürtler, boynuzlu atlar, çeşit çeşit ejderha  ve daha neler neler… Harry Potter evreni içerisindeki canlı çeşitliliğiyle, en deneyimli pokemon ustasının bile dudağını uçuklatacak yaratıklara sahip. Newt Scamander’ı, ikonik hale gelmiş bavulu yerine pokémon toplarıyla hayal etmeye çalışırken bir gülme gelse de sokaklarda Patlar Uçlu Keleker kovalayacağımız günleri görürüz diye umuyoruz.
  • İlla bir şeyler toplayacaksak bunların sadece fantastik canavar olması gerekmez. Harry Pottercılığa da soyunuruz, bir seçilmiş kişi simülasyonuna da varız diyorsanız hortkulukları arayıp bulduğunuz ve imha etmeye çalışarak günün kahramanı olduğunuz bir kısım da uygulamaya eklenebilecek fikirler arasında.
  • Ve elbette büyücü düelloları! Kendi asanızı yarattıktan sonra, geliştirdiğiniz büyüleri de kullanarak düellolar yapmak işin en keyifli kısımlarından biri olabilirdi.

Kıssadan hisseye bir Harry Potter Go yaratmak için gereken malzeme seride fazlasıyla mevcut. Zaten bunun fazlasıyla farkında olan hayranlar da sosyal medya üzerinde seslerini J.K. Rowling‘e duyurabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

https://twitter.com/blackmon/status/752883661461127168

J.K Rowling’in Harry Potter Go uygulamasını duyurmasını bekliyorum.

Eğer Pokémon Go dışarıda dolaşmamı sağlayabiliyorsa, Harry Potter Go bana maraton koşmamı bile sağlayabilirdi.

https://twitter.com/HogwartsLogic/status/754795830528184320

Pokémon Go tadında bir Harry Potter oyununun hayatımda olmasına ihtiyacım var.

Umarız seslerini duyurabilirler ve biz de, bizi Harry Potter evrenine bir adım daha yaklaştıracak büyülü bir uygulamaya kavuşuruz.

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir