Rowling’in Harry Potter’ı Yazdığı Sandalye Açık Arttırmada 394 Bin Dolara Satıldı!

rowling-sandalyesi-sahibinden

Geçtiğimiz ay The Leaky Cauldron adlı bir hayran sitesi, J.K.Rowling’in mücadelelerle uğraşan bir anne olarak ilk iki Harry Potter kitabını yazarken oturduğu sandalyenin açık arttırmayla 45,000 dolardan satışa sunulduğunu yazmıştı. Sandalye bu hafta 394,000 dolara satıldı. Evet, o küçük sihirli sandalye neredeyse 400,000 dolara alıcı buldu!

Sandalyenin satıcısı Gerald Gray, verilen paranın yüzde onunu J.K. Rowling’in çocuklar için hayır kurumu olan Lumos’a bağışlayacağını söylemişti. Yıllar önce J.K. sandalyeyi hayır kurumlarına bağışlamak için açık arttırmada satmıştı ve Grey de bu davaya yardım etmesi gerektiğini hissetti. Lumos sandalyenin satışından neredeyse 40,000 dolar bağış aldı.

The Belfast Telegraph açık arttırmayla ilgili şunları dedi:

lf

Sandalye daha önce iki kez açık arttırmaya sunulmuştu – ilki J.K. Rowling tarafından hayır kurumuna bağışlanmak için.

Sandalyeyi satan Manchester’lı Greald Gray, açık arttırmayı kazanan fiyatın düşündüğünden çok daha fazla olduğunu söyledi.

“Kazanılan paranın yüzde onunu J.K. Rowling’in hayır kurumu Lumos’a bağışlamayı düşünüyorum çünkü onun da ilk yaptığı buydu.” diyen Gray Manchester, Sarasota ve Florida’da yer alan AutoKontrol adlı bir araç hız kontrolü ekipmanı satan mağazanın sahibi.

Gray sandalyenin bir müze ya da çocukların görebileceği bir yerde sergilenmesini istediğini belirtti.

Gray sandalyeyi 2009’da Harry Potter hayranı olan kızı açık arttırmayı eBay’de gördüğünde satın almış.

Heritage Auctions, sandalyenin açık arttırmasını üslenen şirket, sandalyenin birkaç fotoğrafını yükleyip aşağıdaki tanımını yayınladılar:

Harry Potter ve Ateş Kadehi’nin yayınlanmasından sonra sandalye 2002’de Chair-ish a Child adlı bir açık arttırmaya bağışlanmış. Ama Rowling’e göre sandalye eskici dükkanından 10 pounda alınabilecek bir şeymiş. Bu yüzden orijinal halini satmak yerine Rowling kırmızı, yeşil ve altın renklerini kullanarak sandalyeyi edebi bir hatıraya dönüştürmüş.

letter

Sandalyenin üzerinde kırmızı ve altın renginde, “Beni güzel bulmayabilirsin, ama görünümümü yardılama,” yazıyor.

Rowling sandalyenin arkasını aynı renklerle imzalamış ve şu notu düşmüş:

“Harry Potter’ı bu sandalyede otururken yazdım!”

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir