Stranger Things’in Yaratıcıları Harry Potter’dan İlham Alıyor!

stranger-things

Netflix dizisi Stranger Things‘in yapımcıları Duffer Kardeşler, ilham almak için çok doğru bir eser bulmuşlar: Harry Potter.

Popüler kültür için oldukça kasvetli bir yaz oldu – tabii The Goonies, E.T. ve It gibi, 80’li yılların özelliklerine severek bağlanmış pek çok izleyici tarafından Netflix’in yoğun ilgi gören dizisi Stranger Things’i saymazsak. Onun yaratıcıları Duffer Kardeşler ileriki sezonlar için oyuncu modellerinin sevilen bir seriden ilham alınacağını duyurdu: Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione) ve Rupert Grint’in (Ron) rolleriyle birlikte büyüdüğü Harry Potter filmleri.

Matt Duffer EW’ye Netflix serisinden bahsederken şöyle diyor:

“Hayalimiz Harry Potter gibi bir durum yaratmak.”

8 bölümden oluşan ilk sezonun tamamı 15 Temmuz’da yayımlanan Orta Batı’da bir kasabanın ve boyutlar arası bir portalın söz konusu olduğu dizi Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson) ve Caleb McLaughlin‘in de (Lucas Sinclair) arasında olduğu bir avuç çocuk oyuncuyu bünyesinde barındırmaktadır. Duffer Kardeşler (Hidden filminin de yönetmenleri) popüler olan bu genç oyuncu ekibini bırakmak gibi bir niyeti olmadıklarını söyledi.

Duffer şu açıklamalarda bulundu:

“Çocukların kamera önünde büyümesini izlemek hoşuma gidiyor. O yüzden bu çocukların ve oynadığı karakterlerin bir yaş daha büyüdüklerini görme fikri bence harika. Ayrıca cehennemimizin mitolojisini de keşfetmemize olanak sağlayacak.”

Stranger Things’in ikinci sezonu için henüz resmi bir açıklama yok – öyle olmayacağını düşünmek dahi istemiyoruz ve de bütün bu diziyi düşününce, Harry Potter gerçekten de ilham almaları gereken nokta gibi durmuyor mu sizce de?

harry-potter-trio-fc

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir