The Wizarding World of Harry Potter’ın Görkemli Açılışı Hakkında Her Şey!

WWoHP_Hollywood_fireworks_over_Hogsmeade

Harry Potter’ın Büyücü Dünyası (The Wizarding World of Harry Potter) sonunda Hollywood Universal Stüdyoları’na geldi. Hem de Hollywood tarzına uygun görkemli bir açılışla birlikte! Orada olamasak da açılış günü neler yaşanmış, sizlere aktarmaktan mutluluk duyuyoruz!

Hollywood her zaman sinemanın büyüsü olmuştur ve bu hafta Hollywood, Harry Potter hayranlarının, filmin oyuncularının, televizyon ve sinema dünyasının önde gelen isimlerinin buluştuğu mükemmel bir açılışa sahne oldu: Harry Potter’ın Büyücü Dünyası.

WWoHP_Hollywood_cast_shot

Açılış gecesi Steven Spielberg ve Billy Bob Thornton’ın kırmızı halıda boy göstermesiyle oldukça görkemliydi. Ayrıca büyülü bir gece Harry Potter hayranlarına oldukça güzel bir hediye oldu.

Bu büyülü gecede ışıklı bir Hogwarts kalesi gösterisi, Weasley ikizlerinin büyülü patlamalarına rakip olacak derecede güzel bir havai fişek gösterisi ve 4 Hogwarts binasını temsil eden renklerle dekore edilmiş bir Hogwarts kurbağa korosu vardı.

WWoHP_Hollywood_Hogwarts_and_John_Williams

Ancak gecenin en ilgi çekici olayı, sevdiğimiz birçok filmin ve tabii ki Harry Potter filmlerinin müziklerini yapan efsanevi film müzikleri bestecisi John Williams’ın da orada olmasıydı.

Slytherin’in yılanları ve Gryffindor’un aslanlarıyla aydınlatılan görkemli gecede John ve LA Filarmoni Orkestrası açılış için gelen kalabalığı efsanevi Hedwig’s Theme ve Harry Potter film müziklerinden iki tane daha parçayla eğlendirdiler.

Hollywood’daki Harry Potter’ın Büyücü Dünyası’nda Hogsmeade ve Hogwarts kalesi gibi birçok Harry Potter mekanının gerçek hayatla buluşturulmuş hali bulunuyor. Bu yüzden çok sevgili Harry Potter oyuncularımız, Evanna Lynch (Luna Lovegood), Tom Felton (Draco Malfoy), Warwick Davis (Flitwick ve birkaç tane Gringotts çalışanı), James ve Oliver Phelps (Fred ve George Weasley)’nin anıların arasında yapılan bu geziyle duygusallaşmaları oldukça normaldi.

James bu tecrübenin içine çekildiğini kabul ederek, “Artık Leavesden Stüdyoları’nda film çekiyor olmadığınızı unutuyorsunuz ve çok duygusal görünmek istemem ama hala olayın büyülü etkisini içinizde hissedebiliyorsunuz,” dedi. James ve Oliver Phelps, oldukça Fred ve George tarzı bir şekilde, efsanevi mavi Ford Anglia’yı dümdüz ettiler!

The_Phelps_Twins

Bu sırada Warwick Davieas, Kaymakbirası’nı ne kadar sevdiğinden bahsediyordu, Evanna Lynch de, hepimizin bildiği gibi kendisi de serinin büyük bir hayranı, kendini atmosfere oldukça kaptırmış bir haldeydi ve şöyle konuştu:

“Park’ta bu yeni şeyleri görünce oldukça heyecanlı ve çocuklar gibi şımarmış hissettim. Çünkü nereye istersem gidebilirdim, buraya her gelişimi çok seviyorum.”

Evanna_Lynch

Ve tabii ki olay Hollywood’da olunca birçok ünlü açılışta boy gösterdi ve çoğu yanlarında çocuklarını da getirdi. Oscar ödüllü Billy Bob Thornton da bunlardan birisiydi. Harry Potter hayranı olan kızının peşinden oradan oraya sürüklenirken şu açıklamayı yaptı:

“Kızım gerçekten bu dünyayı seviyor. Konuştuğu şeylerin çoğu hakkında bir fikrim yok. Kızım ve en iyi arkadaşının bize söylemedikleri sırları var. Sanırım Harry Potter dünyasından bir şeyler çıkarıp kendi dünyalarını oluşturmuşlar.”

Peki oynadığı birçok ikonik rolden sonra Bay Thornton acaba büyücü olmayı düşünür müydü?

“Bana büyücü ve birçok şey denildiği oldu, kim bilir? Ama kendi zamanımda birkaç kez büyü yapmışlığım var.”

Ayrıca birçok Hollywood ünlüsünün bulunduğu bu Harry Potter gecesinde ünlülerin Harry Potter dünyasında nasıl bir role sahip olabileceği haliyle merak konusu oldu.

Komedyen Chris Hardwick de açık bir şekilde bu konu hakkında düşünmüş. Hardwick şöyle konuştu:

“George Clooney kesinlikle bir büyücü! Dumanlı bakışlarıyla Clooney kesinlikle zamanında Hogwarts okul gazetesinin başkanı hatta her şeyin başkanı olabilecek bir görünüşe sahip.”

Bu büyük açılış gösteriş ve şatafattan ibaret olabilir ama Tom Felton için sevgili rol arkadaşlarını arka planda Hogwarts varken kırmızı halıda tekrar birlikte görmek oldukça özel bir tecrübeydi. Felton, “Burada olmak biraz eski okuluna geri dönmek gibi,” dedi. Felton sık sık burayı ziyaret edeceğine söz verdi ve bu büyük açılıştan bir hafta önce hiç kimseye fark ettirmeden tek başına büyücü dünyasında gezdiğini itiraf etti. Bizce bu oldukça Dracovari bir davranış, sizce de öyle değil mi?

Tom_Felton

Felton ayrıca, “Hogwarts gezilmesi gereken büyülü bir yer, bu yüzden Hogwarts’la aramızda sadece birkaç metre olması gerçekten güzel,” dedi ve Hogwarts’ın onun çocukluğu olduğunu ekledi.

Hogwarts hangimizin çocukluğu değil ki?

WWoHP_Hollywood_light_show_Hogwarts

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir