Umbridge Rolünde Gördüğümüz Staunton, “Harry Potter”daki En Zor Sahnesini Anlatıyor

umbridge-harry-fc

Dolores Umbridge rolünde gördüğümüz Imelda Staunton, verdiği bir röportajda, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Öğretmeni Dolores Umbridge’in belki de serideki en berbat karakter olduğunu ve David Yates’in kendisine Zümrüdüanka Yoldaşlığı sırasında bu kötü karakterin temeli için verdiği tavsiyeleri anlattı. Gelin perdenin öteki tarafına hep birlikte geçelim ve biraz empati yapalım!

Imelda Staunton’dan dinliyoruz: “Umbridge karakterine karşı en ufak bir sempati bile beslemedim.”

“Dolores Umbridge karakteri, oynamak için tam bir uğursuz ucubeydi. Kendi adıma karakterin hareketlerini hiç onaylamasam da, Dolores’e göre yaptığı her şey okulun iyiliği içindi. Buna rağmen, rol için bu tamamen kandırılmış kadına dönüştüm.”

“David Yates, son derece politik bir şekilde de olsa, bana bu kadının aslında etnik temizlik yapma niyetinde olduğunu, onun için bu hayatta sadece safkanların var olması gerektiğini söyledi. Kendi kendime, tanrım, gerçekten böyle diye düşündüm ve tamam, Dolores pembe kıyafetler giyen bir leydi değil, bu giysiler çıldırmışlığın ve acımasızlığın bir sembolü dedim.”

Staunton, Umbridge olarak çektiği en zor sahnenin, Zümrüdüanka Yoldaşlığı sırasında, Harry’nin kendi eli üzerinde yara oluşturarak yazdığı “Yalan Söylememeliyim” sahnesi olduğunu söyledi.

Dolores-Umbridge-up

Tekrar Staunton’a dönüyoruz:

“Hepimizin içinde canavara dönüşebilme potansiyelini gösterdiği için bu sahne çok dokunaklıydı. Beşinci filme kadar belki de en kötü sahneydi ve başrolde Umbridge vardı. İtiraf etmek zorundayım ama işini gerçekten de iyi yapıyordu. Klasik kötü adamlar gibi bıyığını çekiştirip hunharca gülmüyordu ve bu hali Umbridge’i gerçekten çok korkunç hale getiriyordu.”

Staunton, hikayenin sonu geldiğinde Azkaban’a kapatılan Umbridge ile dalga geçmeden de edemiyor. Ona göre, Azkaban’daki Umbridge’in halet-i ruhiyesi hüngür hüngür ağlama ile esir düştüğü için üzülme arasında bir yerlerde gidip geliyor olmalıymış.

Sizler Imelda Staunton hakkında ne düşünüyorsunuz? Rolünü gerçekten de başarıyla yerine getirmemiş mi? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Ayrıca bu da ilginizi çekebilir:

J.K. Rowling’in Kaleminden “Dolores Jane Umbridge” Hakkında Her Şey

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir