Yeniden Tasarlanmış Kapaklarıyla Harry Potter DVD, Blu-Ray ve Steelbook’ları Çıktı

Harry Potter filmlerinin, yeniden tasarlanmış kapaklarıyla büyüleyen DVD, Blu-ray ve Steelbook edisyonları geliyor. Aman dikkat bu birbirinden muhteşem tasarımları bir kere gördükten sonra koleksiyonunuza eklemeden duramayacaksınız!

Eğer Harry Potter koleksiyonunuz hala yeterince geniş değilse veya yediğinizden içtiğinizden kısıp paranızı Harry Potter ürünlerine yatırmaktan bıkmadıysanız sizi sevindirecek bir haberimiz var. Warner Bros. muhteşem ve yepyeni tasarımları olan kapaklarıyla Harry Potter filmlerinin Blu-ray ve DVD  setlerini yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

DVD koleksiyonu için hazırlanan kapaklardaki çizimler “Anlar” (Moments) adı altında toplanmış. Kapaklarda başrol oyuncuları ve  o filmde görünmüş olan önemli bir fantastik canavar bulunuyor. Bahsettiğimiz son detay ise yaklaşan Fantastik Canavarlar filmi için özel olarak eklenmiş. Kapak tasarımlarıyla ilgilenen ekip yaptıklarını şu şekilde açıklıyor:

“Gördüğünüz gibi (kapaklarda) her filmle ilgili detaylar ve hikaye akışından alınmış parçalar bulunuyor. Yeni bir bakış yaratmak için de kapaktaki canavarı ya da yaratığı öne çıkaracak film sahnelerini ekledik. Bunlar aslında serinin yeni hayranlar için yapıldı ama eski hayranları da duygulandıracaktır muhakkak.”


Blu-ray için hazırlanan tasarımlara ise “İkonik” (İconic) ismi verilmiş. Kapaklar da bu ismin hakkını verecek şekilde her filmden alınmış önemli objeleri barındırıyor. Örnek vermek gerekirse Seçmen Şapka, Ateş Kadehi ve Mürver Asa en göze çarpan eşyalardan birkaçı. Tasarımı yapan ekip Blu-ray çalışmaları için de şunları söylüyor:

“Bu sanat çalışmalarını çok seviyoruz çünkü daha önce yaptığımız hiçbir şeye benzemiyorlar. Bu objelerin ne olduğunu bilen hayranlara hitap ediyorlar. Seçmen Şapka’ya daha yakından bakarsanız Harry’nin gözlüklerini fark edebilirsiniz. Veya Melez Prens’i incelediğinizde saklı bir mücehver gibi orada duran ve Tom Riddle’in anılarını barındıran küçük şişeyi görebilirsiniz.”


Yeni kapaklarıyla hem eski hem de yeni Harry Potter hayranlarına hitap eden DVD ve Blu-ray’ler 25 Temmuz’da satışa sunuldu. Ayriyeten, Birleşik Krallık’da HMV, sınırlı sayıda özel Blu-ray Steelbook versiyonunu da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İlk dört filmin Steelbook versiyonları 8 Ağustos 2016‘da, beşinci filmden son filme kadar hazırlananlar ise 24 Ekim 2016‘da satışa çıkacak.

Bu özel parçalar ülkemize gelir mi şimdilik bilmiyoruz. Bize düşen heyecanla beklemek gibi görünüyor. Peki siz hepsi birbirinden güzel görünen edisyonlardan hangisini daha çok sevdiniz? DVD mi, Blu-ray mi yoksa Steelbook mu?

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir