Kategoriler: CanavarlarDüşünseli

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Neden Yenmezler?

Ulusal Kümes Hayvanları Günü’nü insanlar normalde en sevdikleri kızarmış tavuklarını mideye indirerek kutlarlar. J.K. Rowling‘in sihirli dünyasında var olan büyülü yaratıklardan bazıları kümes hayvanı olarak sınıflandırılsa da bu canavarların hiçbirinin asla tüketilmemesi gerekir.

Çok basit bir seviyede, kümes hayvanları tavuklar, ördekler ve hindiler gibi evcilleştirilen kuşlardır; tüketilmek üzere yetiştirilir ve bunun için öldürürler. Kümes hayvanları terimi teknik olarak yabani kuşları içermez çünkü onlar “av eti” kategorisine girer. Bununla birlikte, büyücü dünyasının canavarlarının çoğunluğu vahşi olduğu için, son kısmı görmezden geleceğiz.

Harry Potter Dönemi Canavarları

Cockatrice: Cockatriceler kertenkele kuyruğu olan bir horoz gibidir. 1792 Üç Büyücü Turnuvası’nda meydana gelen kaos bir cockatrice yemeye kalkışmamak için çok iyi bir nedendir. Bu Turnuvadaki görevlerden biri bir cockatrice yakalamayı gerektiriyordu. Görünüşe göre, cockatriceler bundan hiç hoşlanmadı. Serbest kaldılar ve tabiri caizse kıyamet kopardılar.

 

Grifin: Fantastik edebiyat türünü bilen herkes grifin / grifonla mutlaka tanışmıştır. Grifin bir aslanın vücuduna, arka bacaklarına ve kuyruğuna aynı zamanda da dev bir kartalın başına, ön bacağına ve kanatlarına sahiptir. Hiç şüphesiz, grifinler korkutucu yaratıklardır. Bir tanesini vurmak için bir mızrak attığınızı ve onun mızrağı havada yakalayıp ikiye böldüğünü düşünün. Ürpertici değil mi?

Hipogrif: Bir hipogrifin yüz kısmı grifinle aynıdır. Hipogrifler at vücudu, arka ayakları ve kuyruğuna sahiptirler. Göz korkutucu yaratıklardır ancak bir o kadar da güzellerdir. Ayrıca bir hipogrif Draco Malfoy’un Şahgaga ile yaşadığı talihsiz olayla da kanıtlandığı gibi çok gururlu bir yaratıktır; kendini öldürmeye çalışan herkesin burnundan en kötü şekilde getirir.

Baykuş: Baykuşlar avcı kuş  olmalarına rağmen muhtemelen en evcil büyülü yaratıklardır. Her an her türlü postayı doğru kişiye teslim edebilecek kadar akıllıdırlar. Bir baykuşun bir insana zarar verdiğini düşünmek aksini hayal etmekten daha kolaydır.

Anka Kuşu: Anka kuşlarının evcilleştirilmesinin inanılmaz derecede zor olması gerçeğinin yanı sıra neden böylesine büyülü bir kuşu yemeyi düşünür ki insan? Her yarayı iyileştirici gözyaşlara ve ölümsüzlüğe (nerdeyse) sahipler! Bir anka şarkısı, iyi kalpli insanlara fazladan güç ve cesaret verirken kötü niyetlilere korku salabilir. UZAK DURUN!

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar Dönemi Canavarları

Kahşin: İrlandalı anka kuşu olarak da bilinen Kahşin, yetersiz beslenmiş bir akbabaya benziyor. Kederli şarkısı o kadar iç karartıcıdır ki büyücüler onların ölüm kehanetinde bulunduğuna inanıyorlardı ve onların yuvalarından uzakta olabilmek için çok uğraştılar.  Kahşinlerin çekingen hallerinden yararlanmak özellikle acımasız olur.

Sirga: No-Majlar şişko, kabarık tüylü, uçamayan bir kuş olan Sirga’nın dodo kuşu olduğunu düşünüyor. No-Majlar Sirgalar’ın istediklerinde ortadan kaybolma yetenekleri yüzünden Dodo kuşlarının neslinin tükendiğini sanıyor. Bu yaratık, sizi çatal ve bıçağınızdan uzaklaştırarak bir orada bir burada belirip gerçek bir kaz avına götürecektir.

Fuphup: Fuphup desenli yumurtalar bırakan çılgınca renklendirilmiş tüyleri olan, görkemli bir Afrika kuşudur. Yüksek sesli çığlıkları dinleyicileri delirtebilir, bu yüzden de Fuhhup’lar üzerlerinde ayda bir pekiştirilmesi gereken bir Susturma Büyüsü’yle satılır. Bu yaratığın bakımı sorumluluk gerektirdiği için, Fuphup sahiplerinin ruhsat alması zorunludur. Bir tanesini çalmaya çalışın ve görün bakalım neler olacak… (Fuphup ayrıca sitemizin logosu olan yaratıktır. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.)

Altın Sinicit: Quidditch’in ilk yıllarında Altın Sinicit yakalamak fazlasıyla kötü bir gelenekti. Evet. Altın Snitch yerine Arayıcılar’ın hedefi bu küçük, yuvarlak sarı kuştu. Yakalandıklarında genelde eziliyorlardı. Altın Sinicitler nihayet 1300’lü yılların sonunda koruma altında olan bir tür olarak sınıflandırıldı. Gidin yemek için başka küçük bir kuş bulun lütfen.

Pirşakır:Pirşakır ömrü boyunca sadece bir defa ses çıkarır: ölümüne kadar sessiz kalan bu mavi benekli kuş ölümü yaklaştığında o ana dek duyduğu her sesten oluşan uzun bir çığlık atar. Sondan başa doğru. Eğer tüyleri Hakikat Serumlar’ında kullanılan bir kuş yemeyi kabul ediyorsanız, her neyse, devam edin.

Şimşekkuşu: Şimşekkuşu, Arizona’ya özgü dev bir kuş benzeri yaratıktır. Tehlikeyi sezebiliyor ve altı kanadını çırptıkça fırtınalar yaratıyor. Ancak asıl soru Frank’i yer miydiniz? Newt kesinlikle hayal kırıklığına uğrardı.

Seda Nur Erdoğan

1995 yılının ağustos ayında Ankara’da dünyaya geldim. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Okumayı Harry Potter’la sevmiş çocuklardanım ve 8 yaşımdan beri bu büyülü dünyayla iç içeyim.