Kategoriler: Düşünseli

Haftanın Büyüsü: Everte Statum

Bir Haftanın Büyüsü köşemizden daha hepinize merhabalar sevgili takipçilerimiz! Bu hafta birlikte inceleyeceğimiz büyümüzün adı Everte Statum. Daha çok beklemeden incelemeye hemen başlayalım, ne dersiniz?

Everte Statum büyüsü, düellolarda özellikle kullanılan bir büyüdür. Büyünün hedefi olan kişinin birkaç metre geriye uçmasına neden olur ve büyünün gücüne bağlı olarak keskin bir acıya yol açar. Bu acı uzun sürmez, kalıcı değildir. 1992’de, Harry Potter ve Sırlar Odası’nda Draco Malfoy, sadece Expelliarmus kullanması gerektiği söylenmesine rağmen Harry Potter’a karşı Everte Statum’u kullanmıştı.

Harry Potter ve Sırlar Odası’nın film adaptasyonunda büyünün çok daha kuvvetli olduğunu görmüştük, büyü Harry’yi geriye fırlatıp takla atmasına neden olmuştu. Kitaplarda da büyünün ismini göremesek de filmler sayesinde büyünün nasıl yapıldığını öğrenmiştik.

Tarihi

Everte Statum büyüsünün tarihine dair ne yazık ki bir bilgimiz bulunmamaktadır.

Etimoloji

Latincede “everte” kelimesi “fırlatmak” anlamına ve “statum” kelimesi de “duruş” anlamına gelmektedir. Kelimelerin bu birleşmiş hali ise kurbanın duruş pozisyonundayken fırlatıldığını söylemektedir. Bu etkisini ise açıkça filmlerde görüyoruz.

Bu haftaki büyümüzün de sonuna geldik, umarız bunu da beğenerek okumuşsunuzdur! Everte Statum büyüsü hakkında sizin bildiğiniz başka bilgiler var mı, haftaya bu köşemizde hangi büyüyü görmek istersiniz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haftanın Büyüsü köşemizin eski sayılarına buradan ulaşabilirsiniz!

Yağmur Kırlangıç

1996 yılının Kasım ayında İzmir'de doğdum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. 5 yaşında Harry Potter serisiyle ilk kez tanıştığımdan beri bu seri hayatımın en önemli bölümlerinden biri olmaya devam etti. Bir gün Harry Potter kitapları olur da bir kere daha tercüme edilirse bunu yapan tercüman ben olmak istiyorum.

Yorumlara bak