Kategoriler: Haberler

David Tennant ve Billie Piper Kendi Harry Potter Binalarını Seçti

Doctor Who dizisinin eski başrolleri David Tennant (The Doctor) ve Billie Piper (Rose Tyler) Hogwarts binalarını seçti! Tennant’ın kafasında tüm bu seçim olayıyla ilgili soru işaretleri olsa da, ortak salonlarının hangisi olacağını artık biliyorlar.

Seçmen Şapka biraz nefes alabilir çünkü David Tennant ve Billie Piper Harry Potter binalarını kendileri seçtiler.

Tennant’ın ait olduğu binayı seçmesi için bir kere düşünmesi yetti. Tennant, “Şey, ben Slytherin’im, bunu değiştirmiyorum,” dedi. Harry Potter ve Ateş Kadehi‘nde canlandırdığı kötü çocuk Barty Crouch Jr. rolünden dolayı kararı pek de şaşırtıcı değil. Geçen hafta sonu St. Louis’de gerçekleşen Wizard World Comic Con’da Tennant’la birlikte olan Piper, “Karanlık binaya gittim,” diyerek “Yılan Takımı”nın tam ona göre olduğuna karar vermiş görünüyor.

Tennant hangi binada olduğunu bilirken J.K. Rowling’in yarattığı dünyadaki seçim olayının bir tuhaf olduğunu da düşünüyor. “Bunu her zaman bir tuhaf bulmuşumdur. Efendi, uslu, kaygısız bir çocukken gittiğin ilk gün ‘Hayır, sen yaramaz bir çocuksun, Slyhterin’desin!’ diyorlar.” Gülerek, “Çocuk psikologu olarak bunu pek iyi bulmuyorum,” diye de ekliyor.

“İnsanlar farklı evrelerde gelişirler. Bence karanlık tarafa mahkum edilmeden önce ergenliğin atlatılmasına müsaade edilmeli.”

Bu oldukça ilginç bir nokta ama Seçmen Şapka her zaman kendinden epey emin görünüyor, öyle değil mi?

“Biliyor musun, bazen seçimi fazla erken yaptığımızı düşünüyorum.” – Albus Dumbledore (Ölüm Yadigarları, s: 619)

Görünen o ki Tennant da Albus Dumbledore‘la aynı fikirde.

İrem Ercan

1996 İstanbul doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi'nde kimya mühendisliği okumaya çalışıyorum. Kendimi bilime adayacağım gibi, o kısım azıcık muallak. 6 yaşımdan beri düzenli aralıklarla takıntılı şekilde Harry Potter okuyor ve izliyorum. Sihir Başlasın ve Harry Potter Cafe gibi mecralarda takıldım uzun bir süre, mini mini fanficler de yazdım. Ve elbette hala Hogwarts mektubumu bekliyorum.

Yorumlara bak

  • Slytherin, yaramaz çocukların gittiği bi bina değil. tamam karanlık tarafa yakın büyücülerin seçildiği bir bina ama illa öyle olacaksın diye bi kural yok. biraz kaypak olmak yada fazla kibire sahip olmakta bu binaya gönderiyor. örnek Horace Slughorn olabilir. harry'nin ikinci oğlu da bu binaya gitti. sizce harry'nin oğlu ne kadar karanlık olabilir...

  • Bence bir insanın hangi binaya gittiğini öğrenmek için 11 yaş yeterince uygun yani karakterimizin tam anlamıyla oturduğu zamanlar dimi? Bu yüzden Hogwarts kurucularını tebrik ediyorum. Zaten e iyisini hep onlar bilirler, bilmek zorundala bir cesur bir zeki bir anlayışlı ve bir hırslı bir araya gelmişler işleri ne?😊♥️