Emma Watson kitap sevgisini herkesle paylaşmaya bayılıyor. Kitaplarını paylaştığı ülkelerin listesine bir yenisi daha eklendi. Gelin “çağının en parlak cadısının”, ee, pardon bu durumda, en parlak oyuncusunun ilham kaynağı haline geldiği projenin yeni detaylarına göz atalım. (Burada onun kurduğu feminist kitap kulübünü bulabilirsiniz)
2012’de Londra’da başlayan “Books on the Underground” (Metroda Kitaplar), herkese kitabı alıp okuma ve başkasının okuması için bırakma olanağı sağlayan harika bir proje. Emma’nın geçtiğimiz sonbaharda bir metro istasyonunda başlattığı etkinlik yavaş yavaş bir akım halini aldı ve son hızla devam ediyor. Dubai’den tutun da Londra’ya kadar ve onların ötesinde sayısız şehrin “Kitap Perileri” vızır vızır çalışmakta!
Emma bununla ilgili şöyle konuşuyor:
“Bunun altında yatan, insanlara yeniden okuma sevgisini kazandırma ve bu sevgiyi tesadüfi ince davranışlarla yayma fikridir.”
Başlattığı akım 26 farklı ülkeye yayıldı ve feminist yazarların ele aldığı her bir kitap bizzat Emma’nın yazdığı bir notu içeriyor. Bıraktığı kitaplar arasında Caitlin Moran, Maya Angelou ve Gloria Steinem gibi isimler yer almakta.
Dünya Kadınlar Günü’nü (IWD) kutlamak için, Emma dünyanın her yerindeki “Kitap Perileri”ne toplamda 12.000 kitap gönderdi ve bu listeye adını en son yazdıran ülke Yeni Zelanda.
İşte Jade-Ceres Munoz’un bıraktığı kitapların birinde Emma Watson’ın yazdığı not:
Düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Lütfen www.goodreads.com/oursharedshelf sitesine gidin veya #IWDoursharedshelf etiketini kullanarak sosyal medyada görüşlerinizi bildirin!
Sevgiler,
Emma (Watson) NYC, Mart 2017
Yeni Zelanda’nın ilk kitap perisi Jade-Ceres Munoz, kitaplarını Auckland şehir merkezinde yer alan Feribot Terminali’nin oralara bırakmaya başladı. Böylelikle “kitap perileme” olayı tüm Yeni Zelanda’ya açılmış oldu!
Munoz, proje hakkındaki tutkusundan bahsediyor;
“Pek çok insan bu fikre bayıldığını söyledi. Birçok kız gibi ben de dünyada değişiklik yaratmanın hayalini kurardım ve bu da tutkunu olduğum bir şeyi yapmanın bir yolu. Çünkü çocukluğumdan beri çok kitap okuduğum ve okumanın önemli bir şey olduğuna inandığım için yeni fikirlere ve kavramlara, dünyaya bakmak için yeni yollar açan bu fikir benim yolumdu.”
Eminiz Emma bu düşüncelere katılacaktır.
Sizin bu projeye dair düşünceleriniz neler? Bizimle paylaşmaktan çekinmeyin!
Yorumlara bak
Biz de istitoruzz
Büyük ihtimalle Türkiye'de bırakılan kitapları toplayıp satanlar olurdu ?
Maalesef ?
sokakkitabii diye bişey var metrolara falan onlar da emma watson gibi kitap bırakıyorlar instagram.com/sokakkitabii . hem onlar da HP fanı