Haberler

HBO’nun “Harry Potter” Dizisinde Başroller Belli Oluyor: Yeni Harry, Ron ve Hermione ile Tanışmaya Hazır Olun

Harry Potter dizi uyarlaması için başrol seçmeleri başladı. HBO, Potterhead’lerin uzun zamandır beklediği yeni Büyücülük Dünyası projesinin fitilini ateşleyen duyuruyu yaptı: Yeni Harry, Ron ve Hermione’ler aranıyor!

J.K. Rowling’in Harry Potter kitapları hayatımıza 1997 yılında Felsefe Taşı ile girdi. 2001 yılında başlayan film uyarlaması serüveniyle bu büyülü dünya milyonlarca hayranın parçası olduğu bir evrene dönüştü. 2011’de final yapan film serisinin ardından hayranların gözü yeni hikâyelerde olsa da Rowling uzun süre Potterhead’leri bu arzularından mahrum bıraktı.

Sonrasında gelen Lanetli Çocuk ve Fantastik Canavarlar film serisi ise bir türlü bekleneni veremedi. Warner Bros. Discovery’deki yönetim değişiminin ardından da Harry Potter evrenini genişletme kararı, yeni bir zeminde tekrar karşılık buldu: Her kitabı derinlemesine ve sadık bir şekilde ele alan, 7 sezonluk bir HBO dizisi fikrinde!

İlk duyurusu 2023 yılında yapılan Harry Potter dizi uyarlamasında showrunner’ın belli olmasının ardından gözler başrollere çevrilmişti. Şimdiyse Wizarding World, yayınladığı başrol ilanıyla hayranları yeniden o büyülü dünyaya ışınladı.

Harry Potter Dizisi Başrol Arayışı İrlanda ve Birleşik Krallık’ta Başladı

Wizarding World, resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı gönderide yeni Harry Potter, Hermione Granger ve Ron Weasley için oyuncu aradıklarını duyurdu.

Duyura 9-11 yaş arasında olan, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta ikamet eden çocukların vasilerinin izniyle değerlendirmeye alınacağı ifade edildi. İlanda kapsayıcılığın ve çeşitliliğin ön plana çıkartıldığı belirtilirken detaylarda şu cümlelere yer veriliyor:

“Kapsayıcı ve çeşitlilik içeren bir oyuncu kadrosu oluşturuyoruz. Roller için lütfen etnik köken, cinsiyet, engellilik, ırk, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya aksi özellikle belirtilmedikçe yasalarca korunan diğer herhangi bir temele bakılmaksızın nitelikli sanatçılar arıyoruz.”

Projenin başında showrunner olarak HBO yapımı Succession’dan Francesca Gardiner yer alırken bir başka Succession yapımcısı Mark Mylod ve yapımcı ve yönetmen olarak ekibe katılıyor.

Dizi film serisine değil, doğrudan kaynak materyale bağlı kalacak. Çekimler Nisan 2025’te başlayacak ve Harry Potter dizisi 2026 yılı içerisinde HBO’da yayınlanacak.

Serinin yaratıcısı J.K. Rowling de projeye danışman olarak dahil olacak.

İlginizi Çekebilir: “Harry Potter” Dizisinde Mutlaka Olması Gereken 10 Sahne

Sizin aklınızdaki yeni Altın Üçlü nasıl profillere sahip? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilir, dahası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz. Ayrıca Büyücülük Dünyası temalı bir foruma konuk olmak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: Movie Web

Eda Aydın

1992 yılında Bursa’da doğdum. Eski filmleri, yeni kitapları seviyorum. Kültür sanat içerikleri kaleme alıyorum.