Haberler

Warner Bros. Discovery, “Harry Potter” Dizisi Nedeniyle Davalık Oldu

Harry Potter dizisi sebebiyle Warner Bros. Discovery, Sky Group tarafından dava edildi. Şirket, WBD’nin ortaklık anlaşmasına uymadığını iddia etti.

Büyücülük Dünyası’nın hayranları uzun zamandır Harry Potter evreninde geçen yeni projeleri bekliyordu. Toplam 7 sezondan oluşacak ve J.K. Rowling’in 7 kitabını merkezine alacak TV dizisi ile birçok Potterhead’in tam aradığı içerikti.

Warner Bros. Discovery’nin HBO kanalı için geliştirme aşamasına aldığı dizi, şimdilerde bir dava ile karşı karşıya.

Warner Bros. içeriğinin İngiltere’deki dağıtımından sorumlu olan Sky Group’un, WBD’nin Avrupa’da dijital yayın hizmeti Max’i başlatmasıyla beraber WB ile olan ilişkileri kötüleşmişti.

New York’taki federal mahkemede açılan dava, ortaklığın tamamen bozulduğuna işaret ediyor. Davaya göre Warners her yıl, Sky tarafından ortaklaşa finanse edilecek ve ortaklaşa üretilecek ve yalnızca İngiltere ve diğer Avrupa bölgelerindeki Sky izleyicilerine dağıtılacak dört Max dizisi sunmakla yükümlüydü.

Ancak Sky, Warner Bros.’un Discovery Inc. ile birleşmesiyle başlayan süreçten bu yana, bu anlaşmaya uyulmadığı iddiasını taşıyor.

Dava dilekçesinde şu ifadelere yer veriliyor:

“Warner’ın Sky’a karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddetmesinin nedeni daha açık olamazdı. Warner, Harry Potter dizisini kendisine saklamayı ve gişe rekorları kıran yapımı Avrupa’da kendi Max dağıtımının temel taşı hâline getirmeyi seçti.”

Sky Groups, “Harry Potter” Dizisi için Davacı Oldu

Amerikan holding şirketi Comcast’e ait olan Sky, Warners Bros.’un anlaşmayı ihlal etmesi nedeniyle yüz milyonlarca dolar kaybedeceğini iddia ediyor.

Anlaşma 2025 yılının sonunda sona erecek. Max Avrupa’da hizmet vermeye başladı ve 2026’da İngiltere’ye de adım atacak.

Buna karşılık bir Warner Bros. sözcüsü, davanın 2025 sonrası WB programları için görüşmelerde “Sky ve Comcast’in koz elde etmeye yönelik temelsiz bir girişimi” olduğunu söyledi.

Sözcü şu değerlendirmeyi yaptı:

“HBO markalı yapımların Sky için kritik öneme sahip olduğunu biliyoruz.. Bir yılı aşkın süredir anlaşmalarımızı yenilemenin bir yolunu bulma arzularının da gösterdiği gibi, bu dava Sky’ın içeriğimizi kaybetmesi hâlinde işinin sürdürülebilirliği konusunda derin endişe duyduğunu açıkça ortaya koyuyor. WBD, yeni HBO yapımı Harry Potter dizisiyle beraber Max’i 2026’da İngiltere ve diğer Avrupa pazarlarında piyasaya sürme planlarımızdan vazgeçmeyecek. Aynı zamanda bu asılsız davaya karşı kendisini şiddetle savunacaktır.”

Davada Sky, Warner Bros.’u Harry Potter konusunda kendisini oyalamakla suçluyor. Davaya göre, dizi Nisan 2023’te kamuoyuna duyuruldu. Ancak bir ay sonra Sky yöneticileri ortaklıkları kapsamında Sky’a neden teklif edilmediğini sorduklarında, Warner Bros. yöneticileri dizinin henüz “sipariş edilmediğini” ve kendi şirketlerinin basın açıklamasını görmediklerini söylediler.

Basın açıklamasıyla çelişen yöneticiler, dizinin yeşil ışık almadığını, hiçbir zaman almayabileceğini ve dolayısıyla Sky ortak finansman düzenlemesine tabi olmadığını söylediler.

Bu arada, Warner Bros. geçen yıl boyunca dizinin yaratıcı ekibini oluşturmak ve oyuncu kadrosu için araştırma yapmakla meşguldü.

Davanın ekinde yer alan sözleşmeye göre Sky, Warner Bros. ile ortak olduğu dizilerin bütçesinin %20 ila %25’ini finanse etmekle yükümlü. Şirket sözleşmenin ilk yılında en az 40 milyon dolar taahhüt ederken, bu rakam 2025 yılına kadar 100 milyon dolara yükselecek.

Sky Group CEO’su Dana Strong, “Ne olursa olsun, her senaryoda Sky müşterileri Sky platformlarında Warner içeriğini izlemeye devam edecekler,” dedi.

Harry Potter dizisi, büyük ihtimalle 2026 yılında izleyicilerle buluşacak.

İlginizi Çekebilir: En Güncel Dizi Haberleri

Sizce bu davadan nasıl bir sonuç çıkabilir? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde yazabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Büyücülük Dünyası hakkında sohbet etmek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa’da doğdum. Eski filmleri, yeni kitapları seviyorum. Kültür sanat içerikleri kaleme alıyorum.