Hogwarts Savaşı Onuruna J.K. Rowling’den 1 Milyon Sterlin Bağış

J.K. Rowling Hogwarts Savaşı Bağış

J.K. Rowling, Hogwarts Savaşı sırasında öldürdüğü kurgusal karakterler adına her yıl 2 Mayıs’ta özür diliyordu. Yazar bu yıl böyle bir anmanın anlamsız olacağını belirterek, evsizler ve ev içi istismara uğrayanlar adına 1 milyon sterlin bağışta bulunduğunu açıkladı.

Harry Potter serisinin son kitabı olan Ölüm Yadigarları, Voldemort ve Ölüm Yiyenler’in Hogwarts okulundakilerle olan savaşını konu alıyordu. Harry’nin teslim edilmesi adına okula açılan savaş Voldemort’un ölümüyle sonuçlanmıştı ve bu olay Hogwarts Savaşı (Battle of Hogwarts) olarak adlandırılmıştı.

Serinin yazarı J.K. Rowling, kurgusal dünyada 2 Mayıs tarihinde geçen bu savaşta ölenler adına her yıl bir karakteri öldürdüğü için hayranlardan özür dilemeye başlamıştı. Şimdiye kadar Severus Snape, Remus Lupin ve Dobby gibi karakterler için özür dileyen yazar bu yıl böyle bir anmayı Koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekten ölenlerin anısına vazgeçti.

J.K. Rowling Koronavirüs Belirti

Yazar Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Hogwarts Savaşı’nın 22. yıl dönümünde kurgusal ölümler hakkında konuşmanın uygunsuz olacağını ve böyle bir zamanda gerçek ölümler yaşanırken bundan bahsedilmemesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca bu tarz küresel çapta krizlerde her zaman olduğu gibi evsizlerin ve fakirlerin en savunmasız kişiler olduğunu ve bu nedenle Hogwarts Savaşı’nın onuruna 1 milyon sterlin bağışlayacağını açıkladı.

J.K. Rowling 2 Kuruma Toplamda 1 Milyon Sterlin Bağışladı

Rowling’in açıklamasının tamamına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bugün Hogwarts Savaşı’nın 22. yıl dönümü. Fakat dürüst olacağım ve bugün kurgusal ölümler hakkında konuşmanın uygunsuz olduğunu söyleyeceğim. Çok fazla insan gerçek dünyada sevdiklerini kaybediyor. Görkemli büyücülük zaferinin bu yıl dönümünde, bizi ve yaşamlarımızı korumak için işlerini yapan insanları düşünüyorum. Yakın ailemde 3 kritik çalışan var ve tüm bu akrabalar gibi gurur ve endişe arasında gidip geliyorum.

Bu tür krizlerde her zaman olduğu gibi en fakir ve en savunmasız olanlar, en sert şekilde vurulanlar oldu. Bu yüzden Hogwarts Savaşı’nın onuruna, 1 milyon sterlin bağış yapacağım. Bu rakamın yarısı salgın sırasında evsizlere yardım eden crisis.org.uk’a gidecek ve diğer yarısı da refuge.org.uk kurumuna. Çünkü biliyoruz ki ev içi istismarlar evde vakit geçirme zorunluluğu yüzünden maalesef daha çok arttı.

J.K. Rowling Hogwarts Savaşı Bağış

Kitapları bugüne dek milyonlarca satan ve yüzlerce dile çevrilen J.K. Rowling, özellikle yardım ve bağış konusunda oldukça duyarlı bir isim. Bugüne kadar kendi kurduğu Lumos gibi organizasyonlar da dahil olmak üzere birçok farklı ve yüksek bütçeli yardımlarda bulundu. Yazarın bu duyarlı hareketi takipçileri tarafından olumlu karşılandı.

Rowling’in bu tür konular hakkındaki duyarlılığı hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

* * *

* J.K. Rowling, Koronavirüs Belirtileri Sonrası Evde Kendisini Tedavi Etmiş!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir